Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nová prsa za maturitu

Jen co jejich ratolesti úspěšně zakončí střední školu maturitou, mají rodiče často nutkání odměnit je za jejich nehoráznou dřinu. Jenže, co k takové příležitosti vybrat?

Ach, ta prsa
Pokud si to rodina může dovolit, nejde zpravidla o nic malého. Spousta mladých si přeje velké dary, značící jejich přechod do další životní fáze. Co takhle auto, které jim umožní jezdit kamkoliv potřebují a ještě přitom dělat frajery? Nebo snad cestu kolem Evropy, jež mládeži aspoň rozšíří kulturní obzory?

Není to ale přece jen trochu ohrané a předvídatelné? Možná by se mnohem více hodila nová, pěkná prsa či liposukce. A ani úprava nosu jistě není špatným dárkem. A ta odměna. Každý, kdo ji už zná, se na ní bude dívat úplně jinak.

Zní to trochu bizarně, že? Položit dceru v jejích osmnácti či devatenácti letech pod nůž. To ale nic nemění na tom, že plastické operace, zejména pak zvětšení objemu poprsí, patří v zahraničí ke stále oblíbenějším dárkům za maturitu. A dívky si je stále častěji skutečně přejí.

Statistiky mluví jasnou řečí. Podle americké organizace plastických chirurgů bylo jen loni provedeno téměř čtvrt milionu plastických operací na náctiletých mezi 13. a 19. rokem věku.

Vyplatí se počkat
Naše společnost je stále ochotnější podstupovat plastické operace. Dříve vůči jim panovala nedůvěra, ovšem neustálé televizní pořady a opakování kladných zkušeností žene pořád více lidí pod kudlu.

Maturita je navíc velmi obtížným životním skokem. Mladí za sebou musí nechat svůj dosavadní život, který na ně velice silně působil, a začít si budovat nový, v mnohých případech už „naostro“. Pokud si člověk nevěří, často propadá depresím, které utápí v alkoholu nebo drogách.

Někdo si může myslet, že mu upravené tělo pomůže, ale je to jen dočasná náplast na poraněné sebevědomí. Nehledě na to, že maturanti přece jen nemusí být plně vyvinuti jak tělesně, tak duševně. Nakonec jim tak plastika může ještě uškodit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 204