Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Spánek, nebo sex. Co volíte vy?

Skoro osmdesát procent Britů dává před sexem přednost dobrému spánku.

Není divu. Celých sedmdesát procent ostrovanů totiž trpí poruchami spánku a skoro čtvrtinu z nich trápí nespavost. Průzkum mezi více než 8500 občany Velké Británie došel k závěru, že 79,2 procenta lidí by dalo pořádnému vyspání se přednost před tím "s někým se vyspat".

Jen 12 procent tázaných řeklo, že spí v noci osm hodin. Celých 40 procent má za to, že by osm hodin spánku potřebovali, ale prostě se jim to nedaří.

Potřebujeme 7,5 hodiny spánku
"Narušený spánek nejen ovlivňuje kvalitu života, ale zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku a jeho následků - mrtvic a infarktů," říká doktor Chris Idzikowski.

"Hodně lidí má práci, která vyžaduje dobré soustředění. Schopnost koncentrace je ale první duševní schopnost, kterou nevyspalí lidé začínají ztrácet."

Jsou lidé, kteří si myslí, že jim stačí méně spánku. Ve skutečnosti ale nedosahují svých nejlepších výkonů a necítí se tak dobře, jak by se cítili, kdyby spali více.

V průměru potřebuje dospělý člověk 7,5 hodiny spánku, takže zmíněných 40 procent nedostatečně spících Britů má pravdu. Dochází jim, že v životě nefungují tak dobře, jak by mohli, kdyby více spali.

Jak uvádí list Metro, výzkum provedla společnost GMTV na svých webových stránkách.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 686