Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rozkoš / foto: sxc.hu

Jak zaručeně zazdít flirt

Značnou část večera se věnujete jeden druhému. Padlo pár drinků, nespočet úsměvů a letmých pohledů, vzájemné poznávání se vyvíjí velmi slibně…

Ale kontakt mezi oběma je ještě natolik křehký, že stačí málo a je po všem. Pravidla flirtování jsou přísná a nemilosrdná, stačí jedno malé klopýtnutí a dotyčný jde z kola ven…

V této fázi je totiž ještě nejsnadnější cesta zpátky. Pokud se znelíbíte, už se těžko cokoli zachraňuje. Jaké nejčastější chyby udělá muž při seznamování s ženou?

Chce převzít iniciativu na plné čáře
Ví, že má omezený čas na zapůsobení, proto se ho snaží maximálně využít a předvést své řečnické dovednosti, vtip a šarm. Z konverzace se pomalu stává monolog.

Úplně nejhorší jsou pak historky, které se dotyčnému staly s jeho přáteli, nad kterými se sice se zúčastněnými pokaždé výborně pobaví, ale bohužel – v této podobě, kdy ona absolutně netuší, o kom je řeč, trochu ztrácejí efekt. Na ženy to celé pak působí jako divadelní přednes a začínají se nudit. Po chvíli už jen jako papoušci odkývají všechno, co muž zaujatě vypráví a po očku se rozhlížejí, kudy nepozorovaně vzít roha.

Ženy se potřebují cítit jako objekt zájmu a přejí si, aby se o ně muž opravdu zajímal. I když to tak třeba vůbec není, zájem je dobré aspoň předstírat. Ptát se na její názory, na všechno možné o ní, poslouchat ji a reagovat na to, co řekne. Ale zase si nesmí připadat jako na výslechu. Konverzace by měla být vyvážená.

Svou pozorností obšťastňuje i jiné ženy

Muž se přirozeně chce předvést v nejlepším světle. Přeje si dokázat jí, že to s ženami umí. Nešetří úsměvy na všechny strany a občas přihodí i nějakou tu legrácku. Pokud žena, kterou by muž rád poznal, přijde v doprovodu kamarádek, nejideálnější variantou jeho chování je galantní konverzace se všemi přítomnými, kdy si on udržuje odstup a svůj zájem jemnými signály vysílá pouze k té vyvolené.

Ona si bude připadat výjimečná a ocení, že se muž nestydí dát najevo, komu z přítomných dam dává jednoznačně přednost. Naopak noční můra pro každou ženu je muž, který komentuje každou druhou kolemjdoucí sukni a ještě laškuje se servírkou. A nepochopí, že ta ho nepošle do háje jen proto, že je součást její profese vydržet rádoby vtipné narážky a dvojsmysly notorických „svůdců“.

Chce rychle vědět, jestli z toho něco bude

V seznamování se ženou se vyplatí trpělivost. Nemá význam do ní hučet, pokud je jasně vidět, že už po první vyřčené větě obrací oči v sloup a tváří se otráveně. V případě, kdy reaguje s úsměvem, je všechno na dobré cestě. Žena ale nesmí mít pocit, že se na ní tlačí. Muž by se neměl snažit do ženy naklopit co nejvíc drinků – pochopí to jako jasný signál snahy o její opití a povolnost.

Ještě horší je, pokud vycítí, že šel muž do podniku s jasným cílem si odvést nějakou samičku k sobě domů. Pokud s ženou rozehrává flirt a při konverzaci neustále sleduje okolí a především jiné vhodné sexuální objekty, na které by to zkusit v případě neúspěchu, žena dává zpátečku.

Ještě horší, čeho se muž může dopustit, je hned po pár minutách požádat o telefonní číslo. A na momentálně zamítavou odpověď odvětit, jestli ho dostane potom, když s ní teď stráví večer. Tvářit se dotčeně je také perlička. Tlačení na pilu je prostě průšvih a ničeho než trapasu nebo zbytečného ponižování se tím nedosáhne.

„Beze mě by firma nebyla tím, čím je dneska“
Častým jevem při ukecávání slečen a dam je i chvástání a vytahování se. Je všeobecně jasné, že ženy mají rády úspěšné, přiměřeně sebevědomé, cílevědomé a odhodlané muže, ale je poměrně umění zvolit takovou cestu, aby ze sebe neudělal otravného sebestředného všeználka.

Úplně nejlepší způsob, jak ze sebe udělat blbce, je neodkladný pracovní hovor vedený v přítomnosti ženy, který je evidentním „fejkem“. Muž zde vystupuje jako někdo, bez koho se v práci neobejdou ani na chvíli.

Placení dvou drinků pětitisícovkou nebo neustálé vyprávění o jeho dvousetmetrovém mezonetu v centru Prahy, nadupané káře nebo vlastní vile na Francouzské riviéře je už ale opravdu trochu moc a působí to směšně. Znáte snad někoho opravdu bohatého a schopného, kdo o svém jmění a úspěších mluví na potkání?

Hledání ztraceného času…
Konkrétně slovní návrat k bývalé přítelkyni. Strašákem číslo jedna je totiž pro ženu chlap s nevyřešenou minulostí. Je hezké, že po rozchodu nevylíčí svou ex v těch nejhorších barvách, ale sdělení, že si nejraději jezdila zalyžovat do Alp, se postupně může změnit v informaci, jak jí její černé kraťáskové kalhotky dělaly krásný zadek.

Není nutné svěřovat se úplně se vším, zvlášť pokud se snaží dotyčný udělat dojem a dostat nový objev tam, kam chce...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 136