Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Vztah s Arabem: nejen divoký sex

Pohledný muž vychovaný dle islámských tradic přijíždí do Česka. Tady se pod tíhou společnosti zcivilizuje a jeví se jako dokonalý džentlmen. Ovšem jakmile znovu překročí hranice rodné země, opět je z něj urputný vyznavač islámu.

Takový obrázek můžete často vidět v řadě filmů, ale zobrazují vůbec realitu…?

Češky navazují vztahy s cizinci často
Vzít si cizince může být určitě velmi lákavou záležitostí. Nasvědčují tomu i statistiky, které potvrzují, že tzv. smíšených manželství přibývá. Přesto však dále platí, že naše země je monokulturou a více se zde daří cizincům, kteří pocházejí z více zámožnějších koutů světa.

Snad i proto je české ženy vyhledávají. Doufají, že do jejich vztahu vstoupí exotika a bude tak více dynamičtější.

Vidina lepšího sexu?
České ženy často prahnou i po vidině lepšího sexu. Velké procento totiž chce s mužem arabského původu prožít jen noc a nehrnou se příliš do vztahu. Myslí si totiž, že najít si mezi českými muži dobrého milence je nadlidský úkol.

U Arabů však představa jejich divokosti v této oblasti může způsobit i fakt, že pohlavní styk před manželstvím má v islámských zemích charakter zakázaného ovoce. Temperament, který se u nich projevuje i v sexu, bývá skutečně často odrazem jejich skutečné vášnivé povahy, na kterou ale může žena později doplatit.

Existují i případy, kdy se potom milenci opravdu vzali a temperamentní manžel nejdříve nadával, že je obyčejná děvka, a později i pro ránu nešel daleko.

Lákavé poznávání kultury islámu
Abychom však nebyli jen skeptičtí, musíme si říct, že existují i určitá pozitiva vyplývající z takového soužití. Jedním z nich je i určitě možnost poznat blíže novou zemi a kulturu. Islám má v sobě i řadu kouzelných věcí a skrývá v sobě určitou tajemnost.

Jen bývá v médiích často očerňován v souvislosti s teroristickými útoky, politickou rozpolceností a pro nás nepochopitelnými pravidly práva šaría. Přitom v Koránu určitě nenajdete tvrzení, že by mělo být ženě nafackováno.

Nelehký vztah s cizincem
Multikulturní vztah je prostě vždy záležitostí velkého kompromisu. Tak jako například v manželství mladé dívky z Londýna, která se seznámila s lékařem, jenž pochází ze Sýrie.

Potkali se před padesáti lety a hned se do sebe zamilovali. Lékař ihned souhlasil, že poprosí o požehnání rodiče dívky. Její matka však vůbec nebyla nadšená, že si bere Araba. Posléze se vypravili i do rodiště jejího přítele, jímž byla Lattakia. Pro slečnu z Londýna to byl kulturní šok a reakcí jeho rodiny byla více než překvapená. Nečekala tak vroucné přivítání a přijetí.

Šťastný příběh Britky a Libanonce
Obrovská shovívavost všech rodinných příslušníků jí pomohla adaptovat se do nového prostředí. Seznámila se dokonce s dalšími smíšenými páry z města (Lattakia se řadí mezi liberálnější města). Navíc ji její manžel nikdy neomezoval a v žádném případě by ji nebil, ani neponižoval.

Později se však začal angažovat v politice a oba manželé se tak museli přestěhovat do Damašku. Netrvalo to však dlouho a museli opustit Sýrii úplně. Jejich novým domovem se stal tolerantní Libanon. Na rozvod nikdy nedošlo, i když většina takových vztahů končí krachem. Nerozdělilo je ani opakované odloučení.

Tento příběh je jen důkazem, že vždy záleží na toleranci obou partnerů. Islám také není ve všech zemích tak krutý. Existují i mnohem liberálnější místa, kde jej vyznávají, ale nezachází se ženami jako s kusem hadru. Rozhodně však platí ostřílené pořekadlo: „Dvakrát měř, jednou řež."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 186