Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sexy prádo z katalogu? Raději ne! / foto: Shutterstock.com

Kamarádka mi jede po chlapovi! Co s tím?

Jste paranoidní, nebo si prostě budete muset popovídat se svou kamarádkou o jejím zvláštním chování? Nařknout ji ze svádění partnera chce odvahu a hlavně pádný důvod. Pokaždé se totiž může na oko urazit, že jen chce být milá.

Říká se, že pro správného chlapa je manželka jeho nejlepšího kamaráda absolutní tabu, i kdyby byla klonem Carmen Electry a on o ní tajně snil doma před spaním, ale u žen zdaleka neplatí totéž v opačném případě. Je snad přátelství mezi ženami povrchnější a jsou schopny ho obětovat častěji než muži, když o někoho opravdu usilují?

Na cizí se nesahá...
Na první pohled se může zdát, že jsou to naopak spíš známí a přátelé mužů, kdo si nebere servítky a občas hýří komplimenty i lehce sexistickými narážkami na adresu přítelkyň a manželek svých kamarádů, jenže takoví už muži jsou a ženám to obvykle vadí jen na oko.

V naprosté většině případů jde pouze o legraci a i když si vás možná párkrát představí nahou, nechá si zajít chuť, protože jste prostě „cizí majetek“, respektive majetek jeho nejlepšího kamaráda. Částečně tím spíš polichotí vám i pošimrá kamarádovo ego.

Ale už méně často podobné sexem laděné lichotky uslyší muž od kamarádek své partnerky. Zde se nadměrně silné sympatie projevují jinak a pokaždé je těžké rozeznat, kdy spolu váš partner a dobrá kamarádka vedou jen běžný milý rozhovor a kdy už se jejich chování mění v regulérní flirt.

Dejte si pozor
I během bujarých oslav a v silném lihovém oparu je velmi nepravděpodobné, že by se spolu záhadně vytratili z dohledu ostatních a vy byste po chvilce uslyšela vrzání postele z vedlejšího pokoje…

Proto když už se rozhodnete k jednání, je třeba mít po ruce dostatek argumentů a konkrétních upozornění na chvíle, kdy se vám chování kamarádky zdálo zbytečně důvěrné. Jen pozor, aby se nakonec vše neobrátilo proti vám a nebyla jste nařknuta z bláhově nesmyslné žárlivosti.

Je skoro vyloučené, že by vám kamarádka vaše podezření potvrdila a přiznala, že si nemůže pomoct, ale že z vašeho přítele v noci nespí. Může se naopak stáhnout do ústraní a podnikat kroky, o kterých nebudete mít tušení. K jejich zjištění je pak obvykle zapotřebí až nefér slídění v partnerových osobních věcech.

Můžete přijít o oba
To vše může vyprovokovat bludný kruh nejistoty ve vztahu a pochybování o partnerovi. Pokud se však obavy ukážou být oprávněné, osud nám připraví těžkou zkoušku dospělosti.

Přijít v jeden den o partnera i o kamarádku je rána, ale pokud jsou schopni něčeho podobného, škoda jich rozhodně není...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 168