Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cvičící dívka / foto: sxc.hu

Sex: super zdravá posilovna!

Trápí vás špíčky, pivní „vana“ nebo celulitida? Vykašlete se na diety, trojčení na rotopedu a vrhněte se na sex – to je ta pravá gymnastika, která vás zocelí a posílí!

Sex – přírodní lék
Příroda nevymyslela „milostné hrádky“ jen k plození dětí, ale i jako příjemný sport pro zamilované páry. Nevěříte? Podle sexuologa Davida Delvina je sex pro tělo zdravý – pomáhá odbourávat stres, zlepšuje imunitu a navíc zabírá i proti nespavosti. „Při milování tělo vylučuje endorfiny, což jsou hormony, které snižující bolest. Sex je proto ideálním lékem proti migréně nebo bolestem zad. Navíc, během orgasmu se z mozku uvolňuje hormon oxytocin, který účinně působí proti depresím.“

Prevence proti „rakovi“
Když budete pravidelně sexovat, zřejmě vás nedostihne „rak“ - tedy rakovina. Britští vědci totiž vybádali, že muži s pravidelnou ejakulací - minimálně třikrát týdně – si mají nižší výskyt rakoviny prostaty, než jejich asketičtí soukmenovci. Časté milování pomáhá i ženám, coby prevence proti rakovině prsu.

Orgasmus místo aerobiku
Máte problém s nadváhou? Spojte příjemné s užitečným a naordinujte si letní „Sex on the beach“ - když nejste na pláži, tak zkuste jiné místo. Malá inspirace: podle statistik se milovníci sexuálního hazardu rádi oddávají vášni ve zkušebních kabinkách butiků, vlakových kupé, v parcích, lesích či loukách (tady ale pozor na bodavý hmyz). Při divoké třicetiminutové akci můžete zhubnout 80 až 200 kalorií, což se rovná třeba půlhodinovému poskakování při aerobiku!

Líbačka, taky dobrá...
Pokud svůj protějšek ještě tak moc důvěrně neznáte, můžete se oddat polibkům. Za jednu minutu intenzivního líbání shodíte čtyři kalorie. Ale to není všechno! Během této „ústní zkoušky“ si zocelíte lícní a čelistní svaly, nastartujete metabolismus a zlepšíte činnost srdce. A pak že není sex srdeční záležitost!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 95