Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Ženy a jednorázový sex? Jen s hezouny

Je to zvláštní, ale čím kratší známost, tím má žena větší požadavky....

Vědci zjistili, že když jde o letmou známost, ženy si vybírají velmi pečlivě. Aby se k náhodnému sexu odhodlaly, musí jim daný muž připadat "výjimečně přitažlivý".

Vědci tvrdí, že taková vybíravost ohledně sexu na jednu noc se dá vysvětlit "hypotézou dobrých genů", tedy tím, že ženy dávají přednost mužům, kteří mají rysy ukazující na dobré geny a mohli by zplodit silné potomky.

Podle Fox News to ukázala studie vedená Achimem Schützwohlem a jeho týmem z londýnské Brunelovy univerzity. Ti se vyptávali bezmála devíti set studentek ze Spojených států, Německa a Itálie.

Tak kterého?
Studentky si měly představit, že za nimi přijde muž buď "lehce neatraktivní", "mírně přitažlivý" nebo "výjimečně atraktivní". Pak by ho pozvaly buď na procházku, do bytu nebo přímo do postele. Pravděpodobnost každé kombinace měly hodnotit na škále od nuly do sta.

Zdá se, že výjimečně přitažliví muži měli jasně největší šanci na pozvání do bytu a do postele. Muži byli méně vybíraví. U nich byla mnohem větší pravděpodobnost, že přijmou pozvání do postele skoro bez ohledu na vzhled ženy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 183