Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sex / foto: sxc.hu

Skrytá přání v sexu odhalena

O čem sníte, čeho se bojíte a po čem doslova prahnete? Většina našich úvah směřuje – ať již vědomě, či nevědomě k sexu. A většinou ke zcela odlišnému, než jaký zažíváme doma!

Myslíme na to - pořád!
Až několikrát za hodinu se v našich myšlenkách objeví asociace spojené se sexem . Nemusíme si toho vůbec být vědomi, pudově je však naše psychika nastavena tak, že sexuální motivace představuje jednu z primárních. Podvědomě tak jsme denně zmítáni v erotických fantaziích.

Samozřejmě se můžeme domnívat, že sníme jen a jen o tom, koho v posteli skutečně máme. O našich partnerech a partnerkách. Je tomu tak ale opravdu? Většinou právě naopak.

Sexuální fantazie nemusí být napříč zeměkoulí příliš odlišné
Když se vědci snažili určit sexuální fantazie mužů a žen po celém světě, nenalezli překvapivě příliš rozdílů mezi jednotlivými kulturami a lidmi s různou mentalitou, tak jak očekávali. Spíše se paradoxně objevovaly rozdíly mezi fantaziemi mužským a ženskými. Snad za to může testosteron či jen velké sebevědomí, ale pánové musejí být v posteli vždycky silnější.

Co milují muži?
„Muž touží po ženě, která zbožňuje svoje tělo a umí ho prodat,“ říká Dominika Špačková, odbornice v oblasti ženské sexuality a ženského orgasmu (www.vedomezenstvi.cz). „A zároveň jejich největším snem je partnerka, která miluje se milovat,“ dodává, a tak sexualitě muže a ženy přisuzuje vedle psychologického téměř spirituální rozměr.

Sama Dominika Špačková vyučuje ženy na svých seminářích, jak si nejen užít vlastní rozkoš, ale i jak se stát nejlepší milenkou, na kterou nezapomene.

Žena si může dovolit být sobecká v sexu

„Jde o jistou dávku sobeckosti – nechat se pomilovat, jak si zrovna přeji. A vnímat své tělo jako pomilováníhodné.“ Pro pány dodává Dominika Špačková jedno šokující číslo: padesát. Ano, ženu můžete přivést až k padesáti orgasmům! Ten, kdo to dokáže, tomu se říká milenec neuvěřitelný, pan Božský. Je ovšem důležité ji jako ženu i milenku respektovat a dokázat jí, že je ta nejkrásnější!

O čem sní muži? To nás nepřekvapí
Podívejme se však na sexualitu muže a ženy také z toho ryze tělesného hlediska. Snad nebude příliš velkým tajemstvím, že pro muže je vrcholem ledovce představa sexu hned s několika ženami. Převládají také fantazie bezcitného agresora a bezmocné dívenky, která se nejdříve brání, ale brzy vydává zvuky rozkoše a touhy! Velice smyslná mužům přijde i role opačná, tedy když mohou být znásilňovány a ochromeni ženským pohlavím.

Ženy nefantazírují o romantice

Ovšem ani ženy netouží jen po romantice, jak by se dalo předpokládat. Jsou to většinou a právě ženy, které ve svých fantaziích touží po rychlém sexu bez citů. Ženy toužící po sexu za peníze, rychlovce v práci s kolegou (či kolegyní), ještě častěji o únosu nějakým temperamentním cizincem, černochem nejlépe – to nemusí být žádná výjimka.

Dodejme však, že v případě ženských fantazií je propast mezi sexuálním sněním a realitou mnohem větší, než je tomu u mužů. Žena, kterou vzrušuje představa rychlého sexu či vydávání se za prostitutku, bude mít reálně k podobným situacím zcela opačný postoj, měla-li by situaci zažít.

Nestyďte se, ten druhý je na tom stejně

Sexuální fantazie tak má každý z nás a není třeba se za ně stydět. Docela směle si pak můžeme říct, když nezávazně flirtujeme s protějškem opačného pohlaví v baru: „Dokážu vám číst myšlenky, protože vím, že to samé, co se nyní hlavou honí vám, se honí v hlavě i mně. A právě o vás a s vámi. Ale protože máte doma mnohem lepší partii, tak si o mě necháte jen zdát... I já si o vás nechám jen zdát, ale šlo by nám to skvěle...“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 36