Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Testerka / foto: Shutterstock

Lidé s internetem mají lepší vyhlídky na sex

Být on line je stále důležitější....

Lidé, kteří mají přístup k internetu, mají větší naději, že najdou partnera. Síť se stává místem, kde se setkávají lidé hledající vztah, a přístup na ni je významným faktorem, který tuto šanci zvyšuje.

Podle amerických vědců ze Stanfordovy univerzity hraje internet důležitou roli hlavně pro homosexuálně orientované osoby a v dohledné době nahradí jejich přátele, díky nimž se dosud seznamují nejčastěji.

"Dosavadní výzkumy, které se zabývaly dopadem internetu na sociální vazby, byly nejednoznačné. Naše studie ale nasvědčuje tomu, že přístup na síť ulehčuje Američanům hledání partnera," vysvětluje profesor sociologie Michael Rosenfeld.

Internet válcuje i společné přátele
Výsledky výzkumu, které byly v pondělí prezentovány na konferenci Americké sociologické asociace, ukázaly, že partnera má 82,2 procent lidí s přístupem na internet. U těch, kteří internet nepoužívají, to je jenom necelých 63 procent.

Rosenfeld a jeho kolega z newyorské univerzity Reuben Thomas zjistili, že internet je sociálním prostorem, v němž se jasně zvyšují šance najít druha.

Lepší než kamarádi
"Může se stát, že díky síti přestanou být nejčastějším způsobem seznámení společní přátelé, jak je tomu od roku 1940 dosud," tvrdí experti.

Podle nich hraje internet nevýznamnější roli u menšin, především u gayů a lesbiček. Významným prostředníkem k seznámení je i pro heterosexuály středního a vyššího věku.

Během dvouletého bádání se díky němu seznámilo 61 procent dvojic stejného pohlaví a 21,5 procenta heterosexuálů z celkových 4 000 respondentů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 24