Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Relax / foto: shutterstock

Po kom ženy touží? Chtějí pohodáře!

Ženy dávají přednost pohodářům, tvrdí vědci.

Muži s nízkou hladinou stresového hormonu kortizolu mají o hodně větší šance u žen. Zjistili to skotští vědci.

Tým odborníků z University of Abertay zjišťoval hladiny kortizolu u mladých mužů. Pak jejich obrázky ukazovali ženám. A ukázalo se, že mezi množstvím stresového hormonu a přitažlivostí pro opačné pohlaví existuje silné propojení: čím méně kortizolu, tím větší šance u žen.

Nemá vliv na sex
Týž výzkum také nezjistil žádné spojení mezi sex appealem a hladinou mužského hormonu testosteronu. Dr. Fhionna Moorová, která se na studii podílela, řekla reportérům BBC: "Analyzovali jsme různé úrovně a kombinace hladin kortizolu a testosteronu a našli jsme silné propojení mezi nízkou úrovní kortizolu, tedy indikátorem stresu, a atraktivitou pro ženy."

Chtějí s nimi dítě
Zajímavé také je, že v ženských očích jsou muži s pohodovým přístupem k životu nejpřitažlivější v nejplodnější fázi cyklu.

"Schopnost vyrovnávat se s náročnými situacemi je indikátorem dobrých genů a schopnosti předat je dětem," dodává dr. Moorová.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19