Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Sex pod drobnohledem

Pokud patříte k surfařům, kteří klikají sem a tam a navíc si jako heslo vyhledávají „sex“, pak už to nejspíš víte.

Nedá mi ale, abych o téhle neskutečné informaci nezpravila i ostatní. Pokud jde o mě, jsem chráněná. Nepropadla jsem iPhonu, nemám v úmyslu kontrolovat si emaily, skypovat, chatovat a viset na facebooku nonstop. Ale jedno vám povím; všichni jeho majitelé možná budou brzo řešit otázku: mít, či nemít? Nebo taky: zkusit, nebo ne? Uvítat, nebo zavrhnout?

Řeč je o aplikaci SexTrack. Naistalujete a jdete na to. Na TO i na to. Konkrétně: před tím, než se vrhnete na svého partnera (partnerku), položíte iPhone na postel a váš miláček (míněno mobil) změří kvalitu vašeho sexu. Jak dlouho trvá, kolikrát jste kopulovali, jeho intenzitu… Jak to dokáže, netuším, ale pokud to opravdu dokáže, tak to mne děsí! A pravděpodobně lze nastavit ještě x dalších měřítek!

magazin.cz

Lapáte po dechu? To ještě pořád nic není! Pak vám ten chytrý přístroj vyrobí graf a vy si ho můžete přilípnout třeba na ledničku. A kontrolovat, zda se lepšíte nebo horšíte. A to ještě není nic proti tomu hezky ho předvést na facebooku a hecovat se s kamarády: „Jsem nejlepší!“

Co na to říkáte? Sodoma, Gomora, tak to vidím já. A přemýšlím, co je motivací pro to, něco takového vrhnout na trh. Ha, už to vím! Výrobce potřebuje prodat, tak vymýšlí nová lákadla! Vám se to líbí? Mně tedy ne. Při představě, že kousek ode mne leží cosi, co sleduje, jak jsem výkonná a jestli vůbec splňuju normy, ne ne ne! A to prý existují i další podobné aplikace, například „passion“, která hodnotí kvalitu sexu podle jiných kritérií, než jsou trvání, pohyby a hlučnost nebo jakási „paruchute“.

Moc by mne zajímalo, jak se na takovou vymoženost dvacátého století dívají psychologové, sexuologové a koneckonců i sociologové. A taky bych ráda věděla, co přijde příště… Jo, mimochodem, vynálezci tohoto a jim podobní tvrdí, že prý se díky tomu kvalita našeho sexu zlepší.

„Zlatý voči!“ říkám já.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5