Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nejšílenější důvody k rozvodu

Rozvod není v dnešní době něčím neobvyklým, vždyť se ve světovém průměru rozpadá každé druhé manželství.

Důvody k podání žádosti o rozvod jsou různé – partnerova nevěra, hádky, v horším případě dokonce domácí násilí. Je pochopitelné, že pro páry s takovými problémy je rozvod asi tím nejlepším řešením. Některé důvody, které vedou k rozvodu, nás ale rozesmějí.

magazin.cz

 

O tom, že se manželství může rozpadnout i po mnoha šťastných letech svědčí případ ze slunné Itálie. V jednom tamním městečku se lidé nestačili divit, když se dozvěděli, že se starý a spokojený manželský pár rozvádí. Toto šťastné manželství totiž trvalo neuvěřitelných 77 let! Manželé spolu měli pět potomků, dvanáct vnoučat a jedno pravnouče. Jednoho dne ale objevil manžel Antonio C. dobře ukryté staré dopisy, v nichž vyznávala jeho žena Rosa lásku jinému muži. Žena se k dávné nevěře přiznala a tvrdila muži, že desítky let starý milenecký vztah pro ní už nic neznamená. I přesto se Antonio rozhodl požádat o rozvod.

V Saúdské Arábii provází manželský svazek několik tradic, které všichni přísně dodržují. Už samotná svatba musí probíhat podle přesně stanovených pravidel. Během manželství nesmí pak muž nikdy zahlédnout obličej své manželky, která si ho podle tamních zvyklostí zakrývá. Jeden arabský muž byl ale nejspíš zvědavý, jak jeho žena vlastně vypadá, a tak jednou pozdě v noci, když už manželka spala, odkryl opatrně z její tváře závoj. Nutno podotknout, že chtěl muž obličej své ženy vidět po třiceti letech od svatebního dne. Muž měl ale osudné noci smůlu – žena se totiž probudila. Muž tedy neviděl ženin obličej a navíc se musel dostavit k soudu, k rozvodovému řízení, které odstartovala jeho naštvaná manželka.

magazin.cz

 

Pokud máte doma tak šikovného papouška, který se naučil mluvit, nevoďte si domů svou milenku či milence. Papoušek pak totiž může vše prozradit vašemu partnerovi. Takovou smůlu měl i jeden Číňan. Jeho papoušek byl přítomen tajných schůzek s jeho milenkou a odposlouchal pár slov. Když pak jednoho dne přišla manželka nevěrného muže domů, papoušek začal říkat slova jako rozvod, miluju tě nebo trpělivost, vezmu si tě. Ženě pak došlo o co jde a podala žádost o rozvod.

Každá žena by si jistě přála manžela, který dbá na čistotu a pomůže s úklidem domácnosti. Jedno německé manželství se ale kvůli přehnané péči o pořádek rozpadlo. Žena podala žádost o rozvod po patnácti letech od svatby. Proč? Její manžel byl totiž až přehnaně čistotný. Každý den uklízel několik hodin v bytě, dokonce klidně i několikrát za den přesunoval nábytek, aby se pod ním dalo uklidit. Muž byl prý i schopný třeba dvacetkrát denně leštit v kuchyni sklenice. Jednou si muž všiml šmouhy na omítce, a proto chtěl celou zeď zbourat. To už jeho žena nevydržela a manžela opustila. Znovu se s ním sešla až u rozvodového řízení.

Jeden čínský milovník sportu přišel o svou manželku, když se v roce 2008 rozhodl k dost bláznivému činu. V Pekingu se totiž onen rok konaly olympijské hry a muž prodal rodinný dům organizátorům akce. Manželce se tento nápad pochopitelně moc nelíbil a vyhrožovala muži rozvodem, pokud dům opravdu prodá. K rozpadu manželství nakonec přeci jen došlo, protože si muž nenechal nic rozmluvit.

magazin.cz

 

Spokojený sexuální život je v manželství velmi důležitý. Proto si asi jeden muž z Ruska chtěl nechat zvětšit penis a překvapit tak svou manželku. Lékaři mu ale oznámili, že se musí spokojit s velikostí svého penisu, tak jak ho obdařila příroda. Muž ale chtěl větší penis stůj co stůj, a tak si opatřil na svou malou chloubu jakousi protézu. Svou manželku tím rozhodně překvapil, ovšem ne v tom dobrém slova smyslu. Žena takto vylepšený manželův penis rozhodně nepochválila a rozhodla se s ním rozvést.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!