Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Květiny a znamení zvěrokruhu

Se znameními zvěrokruhu se spojují barvy, kameny nebo třeba stromy. Každé znamení má mít i svou květinu. Samozřejmě záleží jen a jen na vás, zda tomu budete věřit, nebo ne.

Každé znamení je reprezentováno jinou energií a stylem a stejné je to i s květinami. Podle povahových vlastností jednotlivých znamení lze určit jejich květinu.

 

Beran

Berani jdou prudší, vášniví a temperamentní. Charakteristické jsou pro ně břitká rozhodnutí a schopnost podnikavosti. Proto je jejich květinou odolný a popínavý zimolez.

 

Býk

Toto znamení je tvrdohlavé a často také marnotratné. Jeho květinou je růže, která je sice krásná, ale má také trny. A tím vystihuje i toto znamení.

 

magazin.cz

 

Blíženci

K blížencům patří upovídanost, lehkomyslnost a zvídavost. Toto znamení je spojeno s bledulemi, prvními jarními květinami, které jsou známy svou jemností, jsou ale jedovaté.

 

Rak

Raci jsou spojeni s počátkem léta stejně jako jejich květiny, muškáty. Právě ty v létě můžeme vidět na oknech četných rodinných domů i bytů. Další květinou raků je pak svlačcovitá povijnice.

 

Lev

Květinami lvů jsou slunečnice (které svým způsobem i toto zvíře připomínají) a afrikány, a to hlavně oranžové a žluté.

 

magazin.cz

 

Panna

Panna je znamení pečlivé a mnohdy až perfekcionistické. Z květin k nim patří oblíbené květiny, a to astry, kterých existuje celá řada druhů.

 

Váhy

Pro toto znamení je charakteristický smysl pro spravedlnost, ale také váhavost i rovnováha. Stejné vlastnosti pak mají i plané růže, jinak známé pod pojmenováním šípková růže.

 

Štír

K vášnivým, intuitivním a mystickým štírům patří třapatka, které se také říká echinacea a je proslulá svými léčivými účinky.

 

Střelec

Květinou střelců je nedílná součást mnoha zahrad, a to karafiát.

 

magazin.cz

 

Kozoroh

Kozorozi jsou věcní a praktičtí. Jejich květinami jsou proto kamélie či čajovník a popínavý břečťan, který je však často spíše škůdcem.

 

Vodnář

Vynalézaví a výmluvní vodnáři jsou spojeni s netradičním kokoříkem mnohokvětým nebo s oblíbenou orchidejí.

 

Ryby

Ryby jsou znamením emotivním a často i snílci. Jsou celkem logicky spojeni s vodními rostlinami, jako jsou lotosy nebo lekníny.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!