Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
masáž / foto: shutterstock

Návštěva, co potěší a uvolní tělo

Když přijde návštěva, obvykle jsou to starosti navíc. Musíte nachystat něco dobrého, zabavit ji a chovat se jako správný hostitel. S návštěvou, o které si dnes budeme povídat, je to však přesně opačně.

To ona má za úkol zpříjemnit chvíle vám. Záhadný návštěvník je totiž fyzioterapeut.

Jedna pražská firma začala nedávno po Praze nabízet masáže do domu a o službu je velký zájem. My se nedivíme, protože návštěva maséra po náročném dni určitě není vůbec k zahození. V uplynulých letech proběhlo několik výzkumů, které dokazují, že masáže mají pozitivní vliv na náš organismus. Nejen že uvolní ztuhlé svaly, ale podporují imunitu, odbourávají stres, napětí a úzkost a tím nás dostávají do větší fyzické pohody.

Avšak je mnoho těch, kteří přijdou unavení z práce a jsou sotva zvědaví na to, aby ještě jeli někam na masáž. A přesně takovým lidem se líbí možnost pozvat si maséra domů. Kdo to udělá, není o nic ochuzen. Doma se dají poskytovat úplně stejné služby jako v masážním studiu. Fyzioterapeut si totiž s sebou přiveze veškeré vybavení včetně masážních olejů, kinesio-tapy, cvičebních pomůcek, ručníků a masážního lehátka + židličky. Dokonce si po sobě sám uklidí. Před příchodem terapeuta je dobré se osprchovat nebo si dát teplou koupel a v den masáže se doporučuje hodně pít. Jinak není potřeba chystat nic speciálního.

Jak si zařídit masáž domů?

Rozmyslete si, kdy máte čas. Je to úplně jedno, fyzioterapeut se přizpůsobí. Pak zvedněte telefon nebo se objednejte přes online formulář. Obzvlášť důležité je uvést přesnou adresu, informaci o možnosti parkování v blízkosti domu a telefonní kontakt. Vůbec nemusíte vědět, jakou masáž přesně chcete. To s vámi probere fyzioterapeut na první masáži. Je tedy dobré si poprvé vyhradit o půl hodiny času více na úvodní konzultaci problémů a vhodných typů masáží.

Co tomu říkáte? Chodíte na masáže? A lákala by vás tahle nová možnost?

K tomuto článku není otevřena diskuze