Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kate Winslet / foto: Andrea Raffin / Shutterstock.com

S Kate Winslet na červeném koberci

Kate Winslet od začátku roku nezahálí a pilně se objevuje na společenských akcích spojených s předáváním prestižních cen.

Ani se nechce věřit, že stálice filmového nebe, trojnásobná maminka a jakoby nestárnoucí symbol kvetoucího ženství Kate Winslet již oslavila čtyřicítku. Vůbec jí to na půvabu neubralo, naopak, jako by s lety získala sebejistotu ve výběru správné róby, make-upu i účesu.

Pokud se také chystáte na významnou společenskou akci, rozhodně neuděláte chybu, když se inspirujete některou z Katiných kreací, jež jsme mohli spatřit při jejích promenádách na červeném koberci.

V lednu Kate oslnila na Zlatých glóbech 2016 tmavě modrou róbou od Ralpha Laurena. Temně modrá představuje ideální volbu pro ty, kdo nechtějí zapadnout do davu tak často vídané černé a přitom touží po méně nápadné barvě šatů. Ta totiž umožňuje efektnější experimentování s látkami. Střídání lesku a matu patří k velmi elegantnímu způsobu, jak připoutat pozornost a nebýt při tom ordinérní. Což se Kate povedlo na jedničku, ať na červeném koberci, nebo na podiu při přebrání ocenění za vedlejší roli ve snímku Steve Jobs. Vyčesaný účes krásně koresponduje s netradičně umístěným zavazováním šatů za krkem. Působí to rafinovaně, ale ne prvoplánově. Šaty doplnila stylově delšími náušnicemi. Autorkou make-upu je samotná kreativní ředitelka společnosti Lancôme Lisa Eldgridge. Tvář sjednotila tekutým make-upem, pohrála si se světlem a stínem pomocí rozjasňovačů a tváře zlehka definovala tuhou tvářenkou v sytě růžovém odstínu. Hlavní roli hrají oči, zvýrazněné černou linkou, na koncích zvednutou mírně nahoru, a probarvené decentním kouřovým líčením v kombinaci různých odstínů antracitové a jemně růžové. Celek dotváří precizně nalíčené rty, orámované konturovací tužkou a vyplněné rtěnkou v tlumeném béžovo-růžovém tónu.

V polovině února se již po devětašedesáté udílely ceny britské filmové akademie BAFTA. Kate zde opět bodovala za vedlejší roli ve filmu Steve Jobs. A kromě toho okouzlila i jedinečnými asymetrickými šaty módního návrháře Antonia Berardi v černé barvě. Asymetrie zdobila horní část modelu – promyšlené uchycení na jedno rameno a až výtvarně zpracovaný výstřih dodaly švih jinak klasickému, až strohému střihu. Optickou tíhu vlečky vyvážil rozparek, který odhaloval Katinu nožku do míry společensky únosné. Jednoduchost šatů dovolila Kate doplnit je výraznými dlouhými diamantovými náušnicemi a náramkem z kolekce Davida Morrise Ranní rosa a kontrastním psaníčkem v barvě své rtěnky. Make-up tentokrát vsadil na dominantní rudé rty, které doplnily decentně vystínované oči. Pleti jako by se dotklo slunce a tváře pohladil lístek jemně růžové růže. Vlasy nechala Kate tentokrát rozpuštěné, s pěšinkou uprostřed. Jasně definované blond lokny jí tak z obou stran orámovaly tvář.

Zlatý hřeb filmových klání, předávání cen Oscar v závěru února nemohla Kate rozhodně vynechat. Nejen aby na ni fanoušci nezapomněli, ale i kvůli své nominaci, kterou ale tentokrát neproměnila. Ale i tak jí to moc slušelo, když blahopřála svému kolegovi a filmovému partnerovi ze snímku Titanic, Leonardu DiCapriovi k získání jeho prvního Oscara. A čím upoutala tentokrát? Vsadila na jednoduchost, perfektní provedení a efektní materiál. Autorem jejích šatu byl opět Ralph Lauren. Oblékla černou róbu z hedvábného lamé, kopírující siluetu a vyvolávající až tekutý efekt – jako by ji látka obtékala. Nesměly chybět její oblíbené diamantové dlouhé náušnice. Vlasy měla opět zvlněné a rozpuštěné, ale tentokrát sčesala pěšinku na stranu a nad čelem vytvořila vlnu. Tento účes zjemnil vysoce dramatický make-up, jehož autorkou je Jillian Dempsey. Na tvář ošetřenou vyživujícím sérem nanesla make-up ve dvou sousedních odstínech a na tvářích doplnila něžně růžovým nádechem. Oči zahalila závojem stínů v tělových, fialových a antracitových tónech a akcentovala černou linkou a bohatým nánosem řasenky. Ústa už jen doplnila nenápadně béžovou rtěnkou bez kontur.

Která z Katiných kreací se vám líbí nejvíc?

S Kate Winslet na červeném koberci

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!