Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
povlečení a polštářky / foto: shutterstock

Toužíte po změně v interiéru?

Bytový textil patří k nejjednoduššímu, nejvariabilnějšímu a velmi efektivnímu způsobu, jak oživit interiér, pozměnit ho a dotvořit podle vlastních představ.

Naše představa bydlení se mění hlavně v závislosti na ročních obdobích. Přestavovat nábytek nebo malovat nově zdi pokaždé, když nás zachvátí touha po změně, není příliš reálné. Na řadu ale přicházejí závěsy, polštářky, přehozy nebo koberečky, které interiér oživí a doladí podle momentální potřeby.

Kvalita materiálu je na místě

Nenáročnou a přitom klidně výraznou proměnu v bytě obstará výběr správného bytového textilu. Ten je funkční a dekorativní zároveň, proto bychom měli dbát i na kvalitu materiálu, nejen na to, jak se nám jeví. Pokud po několika vypráních látka vybledne, pokud povlečení dobře nesaje pot nebo se závěs mačká a jde na něm vidět každé smítko, nebudeme mít z koupě radost, ale naopak.

Pozor na stereotyp

Občasná změna je potřeba, a to nejen v životě, ale i v interiéru. Nezáleží na tom, zda chcete proměnit vzhled ložnice, dětského pokoje, kanceláře nebo provozovny, ve všech případech mohou bytový textil a různé dekorace hrát významnou roli. Ubíjející stereotyp nemusí nastat, pokud trochu popustíte uzdu fantazii. Nebudete muset investovat ani moc peněz, i v jednoduchých doplňcích je síla.

Textil do každé místnosti

Bytový textil má své místo v celém domě. Co třeba sladit kuchyňské závěsy a záclony s ubrusem, do koupelny nakoupit krásné ručníky, pořídit hromadu barevných polštářků do obývacího pokoje nebo krásný přehoz na postel? Všechny tyto kroky zvýší úroveň vašeho bydlení, a navíc vám zlepší náladu. Velký výběr má třeba Dante.cz- bytový textil, a to pro každou místnost ve vašem domě.

Popustit uzdu fantazii

Můžete si klidně interiér zařídit jednoduše a střídmě, co se týká vybavení i volby barev, ale poté měnit jeho ráz za pomoci barevných textilních doplňků. Jiné barvy a motivy nás budou lákat o Vánocích, jiné v parném létě, určitě rádi změníme vzhled místnosti na jaře nebo na podzim. Nebojte se kontrastů nebo zajímavých kombinací. Kdo říká, že k sobě nebude ladit fialová, modrá a zelená? Kde je dáno, že záclony musí být bílé? Vybírejte podle sebe, ale samozřejmě, přeplácanost není žádoucí a byla by kontraproduktivní.

K tomuto článku není otevřena diskuze