Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
atopicky ekzem / foto: shutterstock

Krém na atopický ekzém, zatočí s vašimi problémy

Znáte v dnešní době člověka, který netrpí žádným onemocněním? Je to pravda. Na každém kroku potkáte někoho potýkajícího se neustálou bolestí zad, hlavy, kloubů anebo jedince svíjejícího se v křečích.

Žádnou novinkou nejsou lidé ochromení alergií, astmatem, kožními nemocemi anebo atopickým ekzémem. Často si říkáte, jak s těmito obtížemi bojovat?

Když vás pořád něco pálí

Říkáte si, proč zrovna já musím trpět atopickým ekzémem? Nemyslete si, že jste na světě jediní. Zjistěte si o své chorobě více a budete mnohem chytřejší. Ekzém pochází z řeckého výrazu Ekzeo, což značí něco vystupujícího na povrch kůže. Tento problém se může vyskytovat v jakémkoli místě, obzvláště když jste podráždění z vnějšího či vnitřního styku. Atopický ekzém je vlastně zánětlivá nemoc kůže. Projevuje se svěděním a suchostí pokožky, již od dětství. Největším problémem jsou jeho stále opakující se záněty, popřípadě senná rýma, alergie na různé potraviny či astma.

S atopickým ekzémem se potýkají všechny generace

Není žádným tajemstvím, že mají toto onemocnění kůže všechny generace. Vyskytuje se v kojenecké, dětské i dospělé formě. U kojenců se začíná projevovat tato obtíž od 3. měsíce života zejména na tvářích a bradě. Dále pak pokračuje i na jiné části těla. Tyto červené pupínky a šupiny mohou dokonce i mokvat. Jakmile uběhne první rok života, ekzém většinou zmizí. U větších dětí naleznete ekzém na obličeji, loktech, kolenních jamkách, krku i zápěstí. Někdy tato nemoc zmizí, ale může se navrátit v období puberty. Bohužel se mnozí z nás potýkají s atopickým ekzémem až do dospělosti. Kůže je tvrdá, suchá a popraskaná. Právě zde pomůže nemastný krém.

Kde se vzal?

Tato alergická reakce těla má své kořeny v rodinných předpokladech. Mohou ji indikovat potraviny jako ořechy, kořeněná jídla, ovoce, vejce, mléčné výrobky, ale i vlněné látky, zvířecí srst, pyl, prach anebo saponáty. S atopickým ekzémem bojuje až 20 % dětí školního věku. Jakmile na sobě začnete pozorovat zarudnutí kůže, pupínky, puchýřky, které svědí, je to jasné. Tyto pupínky nesmíte škrábat, jinak se zanítí a špatně se hojí. Když nepomohou studené obklady, návleky anebo rukavice, je na místě krém na atopický ekzém. Pokud máte k tomuto produktu nedůvěru, vyzkoušejte osvědčenou značku Glatte Daily 10%. Tento nemastný krém aplikujte zejména na podzim anebo na jaře, kdy se projevují nejhorší alergické reakce. Určité zvlhčující krém nemůžeme pokládat za jedinou léčbu. Ta je účinná jen v případě kombinace s léky předepsanými lékařem. Ale svědění, nepříjemný pocit, podráždění vychází přímo se stavu suché pokožky.  Tak krém je Glatte Daily 10% možné aplikovat na jakoukoliv část těla a on působí na špičkově hydratace. Je to není lék a bez hormoni.  

Není značka jako značka

Pakliže vaše suchá pokožka prosí o pomoc, vyzkoušejte pěnový krém Glatte. Jeho klíčovými pozitivy jsou lehkost, snadná vstřebatelnost, příjemná vůně, unikátní hydratační pocit a regenerační účinek již od prvního použití. Tento nemastný krém neobsahuje barviva, proto padne na míru všem typům pokožky. Glatte je k dostání ve třech typech: denní na péči o krásu a po koupání v bazénu, po opalování, po depilaci i po prace - vždy, když je kůže na těle, rukou a nohou náchylná k vysušování  (5%), na péči při lupénce, atopické dermatitidě či cukrovce (10%). Hodí se ještě jeden (15%) na suchou kůži nohou, mozoly a další popraskané části.

Jděte správným směrem

Možná se ptáte, zda lze atopickému ekzému předcházet, i když jde o dědičný předpoklad. Mnohdy stačí vyloučení dráždivých látek a omezení kontaktu s alergeny. Čisticí prostředky, vodní sporty, koupání v horké či studené vodě, pocení, pyl z rostlin, koberce, prach, domácí mazlíčci, to vše může škodit. Působivou prevencí je koupání ve vodě, promazání kůže a citlivé mycí produkty. Vyzkoušejte Glatte! Tento produkt testoval v klinice prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc., MBA, předseda Dermatologického univerzitního nadačního fondu, jeden z nejslavnějších evropských dermatologů, což představuje krok kvalitním směrem. 

Glatte Daily 10% je velice šetrný nemastný krém, který se postará o vaši pokožku tím nejšetrnějším způsobem. Oceníte jeho rychlé vstřebávání, jemnou vůní a excelentní účinek. Krém na peče v případě atopického ekzému zabraňuje vysychání kůže a zaručuje hedvábný pocit. Nehledejte lepšího pomocníka, vsaďte na Glatte Daily 10% a dodejte své pokožce skutečný dotek blaha.

K tomuto článku není otevřena diskuze