Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak přežít v práci

Vydržet každý den osm nebo i více hodin v zaměstnání je někdy obtížné, a to i v případě, že svou práci milujete.

Může vás náhle přepadnout únava, poruchy soustředěnosti, častý je i každodenní stres. Váš pracovní den může být úspěšný, stačí dodržovat pár základních pravidel.

Snídaně

Snídaně je základ dne. Pokud chcete mít úspěšný den, začněte ho svou oblíbenou snídaní. Vstaňte ráno o trochu dříve, abyste měli čas se v klidu nasnídat. Odstartujete tako dobře svůj pracovní den. Hektické ráno bez dobré snídaně značí i hektický den. A to přece nechcete.

Káva s sebou

Mnohem lepší je vzít si na cestu do práce kávu do ruky, než si ji vychutnat u snídaně. Nebo si ji připravte v práci. Proč? Kofein na váš organismus bude působit totiž mnohem déle. Ani po obědě se tak nebudete cítit unavení. Vědci navíc přišli na to, že po probuzení dochází v mozku k produkci kortizolu, který vás udrží v bdělém stavu, stejně jako kofein. Hned po probuzení tedy nutně šálek kávy nepotřebujete. Dopřejte si ho později.

Svačina do práce

I když si ráno dáte vydatnou snídani, dopoledne vás může přepadnout hlad. A pokud budete v práci hladoví, moc vám to od ruky nepůjde. Proto si s sebou vezměte třeba dvě malé svačinky – jednu na dopoledne a druhou na odpoledne. Svačiny by však měly být lehké, třeba jenom ovoce, rozhodně ne sladkosti.

První pomoc

Pokud vás v práci zastihne únava, je dobré mít s sebou pro tento případ nějakou první pomoc, něco, so vás probere. Může to být žvýkačka, bonbon, oříšky nebo kostička čokolády.

Pitný režim

Ani v práci nezapomínejte dodržovat pitný režim. Ovšem nepřehánějte to s konzumací kofeinových nápojů nebo přeslazených limonád. Spíše sáhněte po vodě nebo bylinkovém čaji.

Společný oběd

Během polední pauzy si s někým blízkým naplánujte oběd – s přáteli, s kolegou či s kolegyní. Zkrátka s někým, s kým si při obědě dobře popovídáte a hned budete mít lepší náladu. Během dopoledne se zároveň budete na oběd těšit a lépe vám to v práci uteče.

Jak přežít v práci

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!