Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Křišťálová voda / foto: shutterstock

Pitný režim mějte pod kontrolou se Sodastreamem!

Jak naučit děti pít obyčejnou vodu z kohoutku? Sami máte raději perlivou vodu, ale balená je příliš drahá, taktéž náročná na třídění odpadů.

Věděli jste však, že bublinkové pití si můžete vyrobit i doma? Postačí k tomu obyčejná voda z kohoutku a speciální přístroj umožňující výrobu jemně nebo klasicky perlivého nápoje, zcela podle vašich preferencí. Vybavíte-li se kvalitními lahvemi, které budete využívat každý den a nebudete tak už muset kupovat jinde, budete se divit, kolik peněz tím uspoříte.

Jak to funguje?

Do výrobníku perlivé vody Sodastream jednoduše umístíte speciální tlakovou lahev a bombičku s plynovou náplní, pomocí nichž jednoduchým stlačením vykouzlíte z obyčejné tekutiny bublinkovou. Pít ji lze zcela bez příchutě nebo se speciálními sirupy. Se sadou Sodastream tak vyrobíte jemně perlivý čaj, ovocnou sodovku, colu a úžasné mojito na party. Některé oblíbené příchutě seženete taky bez cukru, obohacené o vitaminy. Díky těmto možnostem pro vás pití už nikdy nebude nudnou povinností, ale zábavným experimentem. Přikoupit si pak můžete stylové lahve Sodastream, jež budete mít vždy při ruce, když na vás udeří neodbytná žízeň. 

Ekologické a zdravé pití

Pravidelné doplňování tekutin je nezbytná věc. Téma je to stále aktuální také pro děti. Bylo zjištěno, že české děti trpí dehydratací. Pouze pětina z nich pije denně doporučené množství tekutin, což může mít dalekosáhlé důsledky pro jejich organismus a psychiku. Právě dehydratace způsobená nedostatkem pití nebo konzumací přeslazených nápojů podle odborníků způsobuje jejich častou únavu, bolesti hlavy, nesoustředěnost, zpomalené myšlení a zažívací potíže. Velké množství cukru a kofeinu v některých nápojích může způsobovat i hyperaktivitu. Kromě toho častý nákup balených vod znamená také více plastového odpadu, ten je potřeba naučit děti třídit a poučit je o tom, že příroda si s plasty neumí poradit. Aby se v dospělosti děti vyvarovaly zlozvykům ohrožujícím jejich vlastní zdraví a životní prostředí, naučte je ekologičtějším a zdravějším návykům co nejdříve. Zároveň je to velmi ekonomické řešení pro vás. Přístroj na výrobu perlivé vody Sodastream nakoupíte zde.

K tomuto článku není otevřena diskuze