Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
ručníky a osušky / foto: shutterstock

Správně zvolený ručník znamená komfort i styl

Schválně, jestlipak ještě doma máte zaprané ručníky z dětství s potiskem zvířátek nebo vybledlými květinovými vzory? Rychle se jich zbavte a pořiďte si do domácnosti hned několik kvalitních sad, nejlépe ze 100% bavlny.

Poskytnou vám ten nejlepší komfort a současně skvěle dozdobí koupelnu.

Kvalitní bavlna nikdy nezklame

Tím nejoblíbenějším materiálem pro výrobu ručníků a osušek je bavlna a její kombinace. Kvalitní bavlněná příze zaručuje hebounké ručníky, do nichž je radost se zabalit. Za svou nadýchanost a skvělou savost vděčí tomu, že je textilie trojrozměrná. Při výrobě ručníků se nad základní plochou textilie vytváří drobné smyčky, které způsobují příznačnou hebkost při styku s pokožkou. Ručníky z čisté bavlny jsou zcela vyhovující, spatříte-li variantu s příměsí bambusových vláken, rozhodně se jí nemusíte bát – má totiž výborné antibakteriální vlastnosti.

Dbejte na gramáž

Tím, co způsobuje onen rozdíl mezi kvalitním a nekvalitním ručníkem, je gramáž. Ta je tudíž první věcí, na kterou byste se před koupí měli zaměřit. Vyjadřuje hmotnost jednoho čtverečního metru tkaniny, z čehož plyne, že čím je ručník těžší, tím lépe, pokud se ovšem zrovna nebalíte někam do přírody nebo na pláž. Ručníky, na nichž nám tolik nezáleží, protože jsou určeny k venkovnímu použití, mohou být klidně lehké a tenké, měla by tomu však odpovídat nízká pořizovací cena. Domů si ovšem pořiďte luxusnější variantu české výroby s dobrou savostí, jen tak budete mít v koupelně ten nejlepší komfort.

Ručník by měl zdobit

Kdo se již někdy alespoň trochu zabýval bytovým designérstvím, ten ví, že kouzlo spočívá v detailech. Barevně sladěné ručníky a osušky jsou stylovou tečkou vaší koupelny. Věřte, že nejen vy, ale i návštěvy si rozdílu všimnou, zvláště když si pořídíte rovnou set ručníků, osušky a koupelnové předložky. Na e-shopu Rodinnebaleni.cz naleznete bavlněné i bambusové ručníky a osušky v celém spektru barev, hladké i s rafinovanými vzory. Zvláštní kategorií jsou dětské osušky s obrázky oblíbených pohádkových hrdinů, s jejichž pomocí snadno nalákáte děti do koupele.

K tomuto článku není otevřena diskuze