Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
garden house / foto: shutterstock

Domky a altány mají místo na každé zahradě

Ať už má člověk zahradu přímo u domu nebo někde v zahrádkářské kolonii, téměř vždy si na ní postaví nějaký přístřešek. Může to být zděná chatka, ale také jen bouda na nářadí či altán.

Každopádně je dobré mít místo, kam se můžete schovat při dešti a kde najdete stín v parných letních dnech.

Možná jste si všimli, že všelijaké domky a domečky rostou po českých zahradách jako houby po dešti. Vliv na to určitě mají i přijatelné ceny, obrovský výběr a snadná montáž. Kvalitní české zahradní domky ze dřeva či plechu se dodávají téměř hotové, sestavit si je zvládne i laik.

Skvěle poslouží jako sklad nářadí i místo pro dětské radovánky

K dispozici je skutečně bohatá škála různých domků. Některé jsou menší, vhodné spíš jako sklad nářadí, jiné lze využívat místo plnohodnotné chaty nebo aspoň na občasné přespání. K dispozici jsou rovněž speciální menší domečky vhodné pro děti. Děti si rády hrají na dospělé a snad každé dítě si přeje mít vlastní dům, o nějž by se mohlo starat. Dětské domečky Herold české výroby jim to umožňují. Je dost možné, že si v nich jednoho dne budou hrát i děti vašich dětí.

Pro příjemné posezení často postačí altán

Některé zahradní domky lze využít také jako zastřešené prostory pro pořádání nejrůznějších akcí a rodinných oslav. K těmto příležitostem se skvěle hodí zejména varianty s velkými prosklenými okny či třeba přímo model Partytube řešený do tvaru sudu. Ke schování se před nenadálým deštěm ale bohatě postačí i zahradní altány a pergoly. Ozdobíte-li je květinami – popínavými či v závěsných květináčích, vytvoříte si úžasné prostředí pro čtení knih nebo jinou relaxaci.

Nevíte, zda je pro stavbu zahradního domku potřeba stavební povolení? Jestli musíte chystat nějaké základy? Na tyto a mnohé další otázky vám odpovědí přímo odborníci. Podívejte se do poradny na www.domky-herold.cz a rovnou omrkněte, co všechno se u nich dá sehnat. Prodávají jak výrobky české firmy Herold, tak například estonské značky Palmako.

K tomuto článku není otevřena diskuze