Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
konference / foto: shutterstock

5 důvodů, proč uspořádat konference či školení mimo velká města

Chystáte se uspořádat konferenci, firemní akci, případně školení? Pak jistě potřebujete pronajmout adekvátní prostory, které mají dostatečnou kapacitu a dobré zázemí.

Trendem posledních let je uskutečňování takovýchto akcí spíše mimo centra měst, ideálně ve venkovských oblastech. Má to svoji logiku.

1. Nízké ceny

Hlavním důvodem, proč se konference vyplatí například ve Zlínském kraji uspořádat mimo zdejší největší město Zlín, je cena. Pronájem luxusního hotelu s konferenčními místnostmi vás mimo krajskou metropoli vyjde až o desítky procent levněji. I při nízkých nákladech se tak dá uspořádat velmi reprezentativní akce, kterou její návštěvníci náležitě ocení.

2. Příjemné prostředí

Pokud pro svou konferenci či školení zvolíte třeba Plzeňský kraj, konkrétně oblast Pošumaví, čeká na vás příjemné prostředí. Žádný velkoměstský ruch, žádná přehršel tamních obyvatel a turistů, jako by tomu bylo v Plzni.

3. Klid a pohoda

V menších městech a vesnicích je ideální prostředí zejména pro školení. Klid zde na vás dýchá prakticky odevšad. Platí to například pro Liberecký kraj, kde je navíc spousta možností pro relaxaci v okamžiku, kdy zrovna neprobíhá samotné školení či konference.

4. Možnost volnočasových aktivit

Konference mimo velká města nabízí možnost vyjít si v poklidu ven na procházky do přírody, k řece, případně k nedalekým kulturním a historickým památkám. Lidé, kteří se akce účastní, pak k sobě mají daleko blíže, spojí je více nežli jen posedávání v konferenčních místnostech.

5. Ochotnější personál

Bývá pravidlem, že provozovatelé objektů a personál jsou mnohem vstřícnější a ochotnější mimo hlavní města, kde naopak převažuje spíše odměřenost a odtažitost. I to může být pádným důvodem, proč třeba k Královéhradeckém kraji uspořádat akci jinde nežli přímo v Hradci.

K tomuto článku není otevřena diskuze