Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
pohankove polstare ilustracni obrazek / foto: https://www.polstare.cz

Polštáře nemusí být jen na parádu

Každý ví, že základem dobrého spánku je kvalitní matrace. Ta je nutná především proti bolesti zad, aby vás však nebolela hlava a za krkem, je potřeba také kvalitní polštář.

V současné době se proto všemožné studie a výrobci předhánějí v tom, kdo vymyslí a vyrobí lepší a lépe tvarovaný polštář. K tomu všemu jsou zapotřebí nejrůznější technologické postupy i materiály. Všichni ale tak nějak zapomněli na to, že ty nejlepší vlastnosti mají přírodní materiály.

Léčivé polštáře

Polštářky, které jsou naplněné voňavými bylinkami či jinými přírodními materiály, zná určitě každý. Většina lidí je ovšem v obchodech přehlédne, nedovede totiž ocenit, nebo si spíše neuvědomí to, že mají blahodárný vliv na mnoho zdravotních obtíží. Na polštářích, které jsou naplněné přírodními materiály, se přitom spí nejlépe. Většina z nich se dá dokonce použít jako nahřívací polštářek.

Pohankový polštář

Velmi oblíbené jsou například pohankové polštáře. Díky mikro masážním účinkům slouží preventivně proti zablokování krční páteře a následné bolesti hlavy. Navíc jej můžete použít i jako nahřívací polštářek do mikrovlnky. Nakumulovanou tepelnou energii pak polštářek předá vašemu tělu. Vyzkoušejte například polštářek EVA 40×60. Po celou dobu spánku ať už na zádech, nebo na boku zajišťuje správnou fyziologickou podporu hlavy a krční páteře. Tento originální anatomický tvar je vyvíjen již od roku 1991. Díky tomu všemu se vám na něm bude usínat jedna radost.

Proč právě pohanka?

Jde vlastně o pohankový polštář ze slupek pohanky. Ty jsou jako jedny z mála materiálů skutečně velmi tvárné, a tak se dokonale přizpůsobí tvaru, který potřebujete. Pohanka se navíc nedrolí, díky tomu na ní můžete ulehat zcela bez starostí a kvalita polštáře vydrží i několik let zcela beze změny. Nemusíte se bát ani roztočů, proto jsou tyto polštáře vhodné i pro alergiky.

K tomuto článku není otevřena diskuze