Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
rychlá půjčka ilustrační obrázek / foto: shutterstok

Půjčujte si peníze chytře

Dostali jste se do situace, kdy potřebujete urgentně půjčit peníze? Pak je třeba postupovat obezřetně a nesáhnout hned po první lákavé nabídce. Za ní se totiž skrývá několik ALE.

Těmi jsou vysoký úrok, velmi krátká doba splacení nebo nadsazené bankovní poplatky. Na co si tedy dát při půjčkách pozor?

Rychlá půjčka – jak nenaletět

Rychlá půjčka v sobě skrývá mnohá úskalí. Pokud se rozhodnete pro nebankovní sektor, je dobré si svého věřitele dobře prověřit. Nebankovní půjčka ve většině případů vyjde mnohem dráž než půjčka v bance. A navíc u ní hrozí vyšší riziko, že splatíte o několik desítek procent vyšší částku oproti té půjčované. Jak tedy postupovat, abyste se rozhodli správně? Určitě věnujte dostatek času pro zjištění maxima informací na webových stránkách poskytovatele půjčky a nezapomínejte číst ani informace pod čarou či malými písmeny. Též si pročtěte reference a zkušenosti ostatních, kteří tento rychlý způsob půjčky využili. V každém případě použijte srovnávače půjček, pomocí kterých se dozvíte, kde je nejvýhodnější úvěr, délka splácení a celkové náklady. Vynaložený čas se vám vrátí ve formě té nejlevnější možné půjčky.

Máte šanci získat půjčku na mateřské dovolené?

Ano, i půjčka na mateřské dovolené je možná. Mezi ženami na mateřské je spousta matek samoživitelek, které se velmi často ocitají v situaci, kdy nevychází s penězi. Jejich jedinou šancí je půjčka ihned, díky níž se dostanou z nepříjemného finančního problému. Ovšem také v tomto případě je třeba řídit se několika důležitými pravidly. Prvním z nich je obloukem se vyhnout nekvalitním poskytovatelům půjček, kteří jsou negativně propíráni v nejrůznějších diskusních fórech. Ideální je, pokud si potřebujete půjčit pouze malou částku, kterou jste schopni v termínu splatit. Mnoho společnosti nabízí první půjčku zdarma a bez poplatků.

První půjčky bez poplatků

Jak už bylo výše zmíněno, rychlá půjčka zdarma je možná. Věřitelé se totiž předhání, jak co nejvíce nalákat nové klienty. Aby se z rychlé půjčky zdarma nestala půjčka nejdražší, je nutné úvěr bezpodmínečně splatit do požadovaného termínu. Řádově se jedná o pár dní až jeden měsíc. Pokud požádáte o prodloužení splatnosti, připravte se na vysoké sankce. Z toho vyplývá, že byste si měli dobře rozmyslet, jestli se vám tento druh půjčky skutečně vyplatí.

Peníze na vašem účtu během několika minut

Rychlá půjčka pro osoby v tíživé životní situaci probíhá skutečně rychlostí blesku. Stačí mít účet vedený ve stejné bance jako poskytovatel půjčky. Rychlá půjčka ihned se vyznačuje minimální časovou náročností. Vše je vyřízeno nejvýše do hodiny. Ano, do hodiny od schválení půjčky budete mít peníze na účtu. Jen je potřeba žádat během obchodních hodin dané banky.

K tomuto článku není otevřena diskuze