Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dům s tmavou střechou / foto: www.mobilnidomky.cz

Bydlení budoucnosti nese název mobilheim

Důvodů, proč tomu tak je, nebo brzy bude, je několik. Na plné čáře vítězí nízká pořizovací cena a snadná manipulace. Doma tak můžete být doslova kdekoliv.

A když vás to místo omrzí, můžete domek jednoduše přemístit na jiné místo. Nezní to báječně?

Zapomeňte na pojízdné ubytovací jednotky, které vám dobře posloužili při vašich dovolenkových cestách, byť jste s nimi možná projeli celou Evropu či jiný kontinent. To je ale jiná kategorie. Současné mobilheimy jsou o třídu i poznání výš a jejich využití je nadmíru všestranné. Můžete z nich klidně mít luxusní dům vybavený stejně luxusním nábytkem. Své uplatnění ale tyto "pojízdné budovy" najdou i v kempech, jako kanceláře na stavbách, domky pro hosty, skvělé zašívárny a podobně. Je jen na vás, jak jejich geniálně promyšlených prostor využijete.

Nízká pořizovací cena

Výhod mobilních domků je nespočet. K nejdůležitějšímu patří ve srovnání s klasickým domem řádově nižší pořizovací cena. Ceník mobilních domů vás tak určitě mile překvapí. Kvalitní mobilheim tak můžete pořídit doslova za hubičku. Ceny domů Basic se pohybují okolo 300 tisíc korun! Luxusní dům Future vás pak přijde na dvojnásobek. Nebude vás strašit žádná hypotéka, kterou splatíte za 50 let. Tomu se říká svoboda.

K nerozeznání od klasického domu

A to vše ne na úkor kvality! Mobilní domy a mobilheimy české výroby můžete mít zateplené, vybavné okny s izolačními dvojskly. Když budete chtít, můžete si k nim přistavět třeba pergolu. Ve výsledku takový mobilheim jen těžko rozeznáte od klasického domku.

Žádné stavební povolení

Další výhodou je, že pro rekreační bydlení nepotřebujete stavební povolení. Můžete ho tedy postavit i na pozemku, na kterém nesmíte stavět. Pro upevnění mobilheimů slouží buď betonové patky, zemní vruty nebo speciální kovové stavitelné stojky. Nebo můžete mít domek na kolečkách. Klasikou je pak umístění domku na klasickou základovou desku. Navíc si kupujete doslova hotový výrobek, žádného zajíce v pytli. Přesně víte, jak váš mobilní dům bude vypadat.

K tomuto článku není otevřena diskuze