Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kvalitní povlečení / foto: Shutterstock

Jak na kvalitní spánek? Důležité je správné povlečení

Bez vydatného spánku nemáme druhý den dostatek energie a nemůžeme podávat nejlepší výkony. Pravidelný režim a plnohodnotný proces regenerace během noci je podmíněn i tím, jak dobře máme zařízenou ložnici.

Patří sem vhodný výběr postele a matrace. Roli hrají také lůžkoviny a ložní prádlo. V článku poradíme, jak vybrat to správné povlečení.

Výběr příjemného materiálu

Výhodou povlečení z bavlny v krepové úpravě je fakt, že se nemusí žehlit. Drží si svůj tvar, je vzdušné a na dotek příjemné. Podobné to je i u klasického bavlněného ložního prádla. Klíčový je hlavně fakt, že jde o přírodní materiál, který je prodyšný a zároveň dokáže absorbovat přebytečnou vlhkost. Spaní je díky tomu komfortní po celý rok. Pokud chcete zvolit alternativu lépe sedící k letnímu období, zvolte jemný a lehce chladivý satén. Naopak pro zahřátí během zimy je vhodné flanelové povlečení.

Design dokonale sedící do vaší ložnice

Postel je dominantou každé ložnice. Většinu místa na ní zabírají lůžkoviny ustrojené do vybraného povlečení. Z toho důvodu je důležité vybrat elegantní vzhled, který zapadne k ostatnímu vybavení místnosti a dodá mu potřebný náboj. V dnešní době najdete opravdu širokou škálu nejrůznějších motivů a barevných kombinací, takže jistě vyberete to pravé, které se stane krásným designovým doplňkem v místnosti.

Kvalita s tradicí

Při výběru myslete také na volbu kvalitní a ověřené značky. České povlečení Matějovský je vyrobeno z příjemného materiálu. Potisku je také věnována náležitá pozornost, aby vydržel dlouho krásný. Vsaďte na kvalitu a vyberte si to pravé povlečení se zárukou kvality. Uvidíte, že váš spánek bude hned zase o kousek lepší a ráno se budete cítit ještě lépe. A to všechno díky vhodně zvolenému ložnímu prádlu v kombinaci s dodržením dalších doporučovaných zásad pro blahodárný spánek.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze