Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sandále a ponožky / foto: shutterstock

Ponožky v sandálech, síťovky i galoše slaví návrat

Světoví návrháři oprášili původní trendy a udělali z nich opětovný hit. Za kolik se prodávají módní kousky známé spíše ze skříní našich babiček?

Pletená kabelka do každé kapsy

Praktickou síťovanou tašku byste v 60. - 80. letech našli snad v každé rodině. Populární pletená či háčkovaná síťovka byla velmi oblíbená pro svoji skladnost a zároveň schopnost unést i poměrně těžký nákup. Dnešní igelitky ji rozhodně nemohou konkurovat, a tak není divu, že se k nám tento trend opět vrací. Nejen jako nezbytná věc v kabelce mnohých dam, ale také jako módní doplněk, který je poslední dobou vyobrazován na obálkách módních časopisů. Nejnověji ji nabízí ve své módní kolekci značka Vetements. Jen pro zajímavost, tato značková síťovka vás u nich vyjde přibližně na 75 000 korun.

Pohodlné důchodky

Oblíbená obuv postarších lidí z komunistické éry, která nestála mnoho a splňovala vše, co babičky a dědové od bot očekávali. Byly měkké, teplé, pohodlné, nikde netlačily, protože se díky přednímu zipu jednoduše přizpůsobily každému chodidlu. Hitem několika předchozích zim se staly válenky podobného typu značky Uggs. S klasickými důchodkami mají mnoho společných vlastností, navíc jsou oproti nim vyráběny v různých barevných variantách. Na rozdíl od starší generace si je oblíbili hlavně mladí a neváhají za ně zaplatit klidně i 6 000 korun.

Univerzální galoše

Pochází z Ruska a svého času zaznamenaly masovou distribuci. Nejprve byly využívány jako univerzální pracovní obuv, ale v 60. letech zaplavily trh zcela nové modely galoší určených zvlášť pro muže, ženy i děti. Dnes se s podobným typem bot setkáváme u světoznámých značek jako Gucci nebo Swims, což je norské značka známá jako výrobce vícebarevných galoší. Dokonce byl vyvinut i speciální model pro ženy, které nosí vysoké boty na podpatku. Průměrná cena se pohybuje okolo 2200 korun.

Kohoutí čepice

Název získala tato pokrývky hlavy kvůli tvaru, který po obléknutí připomíná hlavu kohouta s hřebenem. I u nás byly čepice takového střihu velice populární a oblíbené v 80. letech hlavně mezi lyžaři, v Sovětském svazu je postupně začali nosit téměř všichni muži. Dnes můžete kohoutí čepice zahlédnout jako součást kolekce módního domu Versace nebo Vetements, cenově vyjde kohoutí paráda přibližně na 10 000 korun.

Sandály s ponožkami

Zatracované i zbožňované, to jsou ponožky v letních sandálech. Někteří s úsměvem tvrdí, že podle nich bezpečně poznáte Čecha na letní dovolené v zahraničí. Pokud tomu tak je, pak dotyčný následuje nejnovější módní trendy. Ty totiž tuto libůstku podporují a jako extravagantní součást pánské módy ji prosazují značky jako Bottega Veneta, Versace či Marni.

Ponožky v sandálech, síťovky i galoše slaví návrat

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!