Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jóga / foto: shutterstock

Jóga vám pomůže ke zdraví a krásné postavě

Je poměrně známým faktem, že jóga je zdraví prospěšná. Toto cvičení má pozitivní vliv na stav těla i mysli.

Pomáhá při chronických zánětech

Chronické záněty s sebou bohužel přináší dnešní moderní a uspěchaná doba. A tyto záněty nás dokáží nepěkně potrápit. Kromě toho způsobují celou řadu zdravotních komplikací, jako jsou srdeční onemocnění nebo Alzheimerova choroba. Na vzniku chronických zánětů se podílejí mimo jiné stres nebo absence kvalitního spánku. A právě tyto dva faktory nám může jóga pomoci odstranit.

Zbaví vás úzkosti a deprese

Pokud vás trápí úzkosti a jiné psychické problémy, může vám pomoci jóga. Výborná jsou v tomto případě zejména meditační cvičení. Jóga vám pomůže se uvolnit, začnete díky ní žít v přítomnosti a přestanete se trápit minulostí nebo budoucností. Díky józe můžete získat nový a lepší pohled na svět okolo sebe.

Zmírní bolesti zad

Jóga představuje vynikající cvičení pro zpevnění zádových svalů. Právě posilování těchto svalů mnoho lidí podceňuje, což může zejména při sedavém životním stylu způsobovat problémy a bolesti. Navíc docílíte krásné a pevné postavy. Pokud už máte nějaké vážnější problémy se zády, buďte s jógou (a jakýmkoli cvičením) opatrní a raději se poraďte se svým lékařem.

Naučí vás správně dýchat

Umíte správně dýchat? Jóga vás to může naučit! Správné dýchání je důležité pro tělesnou i psychickou pohodu. Dech pomáhá člověku poznat sám sebe, dodá mu ztracenou energii, zbaví ho nervozity a napětí. Každá buňka v našem těle potřebuje pro správné fungování kyslík, a měli bychom tedy umět správně dýchat.

Pomáhá při alergiích

Alergie dnes trápí čím dál více lidí. V boji s nimi vám může pomoci také jóga! Alergie dokáže zmírnit to, když jsme v dobré fyzické i psychické kondici, dále pak pravidelný pohyb, dostatek spánku a zdravý životní styl. A s tím vším jóga úzce souvisí. Jógové dýchací techniky také přispívají ke zmírnění projevů alergií.

S jógou ke zdraví

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!