Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Voňavé prádlo / foto: Shutterstock

Kvalitní sušička prádla výrazně usnadňuje život

Pokud vám připadá, že v domácnosti trávíte příliš mnoho času úklidem, vařením, praním, žehlením a dalšími činnostmi, jež vás obírají o volné chvilky, je na místě vážně uvažovat o pořízení moderních přístrojů.

Díky nim získáte více času pro sebe a svoji rodinu. Jedním z výrazných pomocníků je sušička prádla.

Sušička zabere minimum místa

Pokud investujete do kvalitní sušičky prádla, přinese vám to nemalé výhody. V první řadě už nemusíte řešit, kam uskladnit vyprané prádlo, které je třeba dlouho sušit. Je to praktické hlavně v menších bytech, do nichž se jen těžko vejde i menší sušák, neboť jednoduše není prostor, kam byste jej mohli umístit. Je pravdou, že i u sušičky je nutné počítat s určitým místem, jde o však o zařízení o velikosti pračky, takže vám postačí pár metrů čtverečních, a to kupříkladu v koupelně či kuchyni, kde byste asi jen těžko prádlo sušili na sušáku.

Suché prádlo za pár minut

Nesporným pozitivem je úspora času. Zatímco prádlo rozložené na sušáku přímo doma schne klidně i celý den, dobrá sušička je schopna ho dokonale usušit už během jedné až dvou hodin. Navíc se poté nemusíte trápit s pracným žehlením. Moderní přístroje totiž s prádlem zacházejí natolik opatrně, že z nich trička a další druhy oblečení vytáhnete a rovnou je můžete nosit, případně uložit v šatníku pro pozdější využití.

Ani cena neodradí

Určitě vás napadne, že jde možná o příliš drahou investici. Levné sušičky prádla se však dají pořídit už od cca 6.000 Kč, což vzhledem k jejich přednostem není zas až tak vysoká částka. Na místě nejsou ani obavy z případného nárůstu spotřeby energií a s tím spojených nákladů na chod domácnosti. Jedno sušení vás bude stát řádově jednotky korun.

Praktické sušičky prádla vyrábí celá řada světových výrobců. Mezi přední a oblíbené modely patří kupříkladu značky Whirlpool a Miele, jež jsou dnes k dostání v mnoha tuzemských kamenných a internetových obchodech, třeba na webu https://www.expert.cz/susicky-pradla/.

Sušičku prádla lze jednoznačně doporučit, pokud bydlíte ve větší domácnosti. S prádlem už nebudete mít takovou práci jako doposud.

K tomuto článku není otevřena diskuze