Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Auta veteráni / foto: Shutterstock

Investice do veteránů: záležitost hlavy i srdce

Investovat se dnes dá téměř do všeho. Nejčastěji to bývají vzácné obrazy, pozemky a nebo různá umělecká díla.

Souběžně s tím se dnes velice rozmohlo i investování do veteránů. Když se nad tím totiž chvilku pozastavíme, tak investování do historických vozidel dává smysl. Hodnota takového veterána totiž neuvěřitelně roste a v budoucnosti tak majitel může získat i klidně astronomickou částku.

Investice do veteránů musí být promyšlená

Investování do historických vozidel vyžaduje důkladné zhodnocení potenciálu vozu a odhadnutí růstu ceny. Tou nejlepší možností je tedy vybrat vůz, jehož hodnota bude neustále stoupat. Ve chvíli dosažení maxima bude vhodné vůz prodat. Část získaných peněz zaplatí zakoupení vozu či případnou renovaci. Zbytek už půjde do peněženky. Pro mnohé je tohle nejen způsob získání peněz, ale také zdroj zábavy a odreagování. Správný automobil k investici je potřeba vybrat chytře a při tom se řídit důležitými radami. Na takové rezavé Felicii totiž zbohatnete jen velice těžko, ale krásný Cadillac Eldorado je úplně něco jiného.

Trh je dnes obrovský

Jakákoliv inzerce veteránů obsahuje pojmy jako youngtimer, veterán, sportovní vůz a podobně. Rozdílné typy automobilů milují rozdílné skupiny lidí. S tím také souvisí to, že investování často není jen o penězích, ale také o lásce k vysněnému vozu. Pokud lásce navíc sekundují rostoucí grafy s cenou vozu, tak již nadšenci do automobilů snad ani nemůže být lépe.

Kde takového veterána najít?

Dnes je to kvůli internetu snazší než kdy předtím. Během několika krátkých chvilek si můžete prohlédnout stovky až tisíce vozů z pohodlí domova. Nestojí vás to žádné peníze a všechny informace jsou na dosah ruky. I přesto se ale samozřejmě i dnes pořádají nejrůznější burzy a aukce, kde se prodávají nejen veteráni, ale také potřebné náhradní díly. Možností je tedy požehnaně a i vy si svou láskou k automobilům můžete zajistit finanční bonus v budoucnosti.

K tomuto článku není otevřena diskuze