Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vysavač energie / foto: shutterstock

Rychle pryč od vysavačů energie...

Jdete na návštěvu k matce či tchýni, na schůzku s kamarádkou či kolegyní a vrátíte se absolutně vyčerpaní, vysátí, s bolavým žaludkem? Právě jste totiž trávili čas s energetickým upírem.

Možná vám slovo upír přijde k smíchu, ale je to opravdu tak. Takoví lidé dobíjí svou energii prostřednictvím té vaší, kterou si od vás pěkně odsají a vy si poté připadáte jako vyždímaný citrón.

Na první pohled takového energetického upíra vůbec nemusíte poznat. Může to být zdánlivě sympatický člověk, kolega v zaměstnání, dávná kamarádka či dokonce ti nejbližší člen rodiny. Cítíte se však v jejich společnosti divně, nepříjemně? Váháte, zda zvednout telefon, pokud uvidíte na displeji jejich jméno? Stáhne se vám žaludek, pokud je potkáte na ulici? Potom je něco špatně.

Tito lidé bývají totiž z devadesáti procent velmi negativní, nespokojení se vším a se všemi, na všem vidí pouze to špatné. Stěžují si na všechno kolem sebe, ale pro zlepšení se nesnaží udělat vůbec nic. Dost často se dobíjí tím, že se ve vás snaží vyvolat také nějakou negativní reakci, rozhodit vás, rozčílit vás. Vyčítají vám dávné přešlapy, nicotné chyby, to, že jim nechcete pomoct, a oni jsou přitom tak bezmocní. Předhazují vám, v čem jste špatní, jak jste vůči nim lhostejní a nespravedliví. A pokud vy jim na tuto „připravenou akci“ skočíte, upíři rostou a vy se krčíte a scvrkáváte.

Jediné a nejúčinnější řešení je, se takovým lidem vyhnout, nesetkávat se s nimi. Ne vždy to ale jde. Co když je takový energetický upír vaše matka? Vaše matka, která je nemocná, přesto je však dost silná na to, aby vás dokázala dokonale vyždímat? A vy pochopitelně nemáte to srdce, utnout veškerý kontakt. Co potom? Odbudete si povinnou návštěvu, ze které je vám už několik dní dopředu špatně, protože je ta návštěva pokaždé stejná? Výčitky, citové vydírání, křik, pláč... To vše vždy bez výjimky. Matka je chudák, protože je stará a nemocná a vy jste nevděčná dcera, která přijde na návštěvu z donucení, v ničem jí nepomůže, vyčte vám pořízení psa, protože ten čokl pro vás teď samozřejmě bude důležitější a vy budete chodit na návštěvu ještě méně častěji? Vůbec však takového člověka nenapadne, že je chyba u něj, že nebude vina psa, že nepřijdete, ale to, že se z každé návštěvy doslova odplazíte, a několik dní se z ní vzpamatováváte.

Silné osobnosti se s podobnými vysavači energie dokáží vypořádat i tehdy, pokud půjde o člena rodiny. Bohužel ti slabší se dál nechají vysávat a dokonce někdy přijmou i vinu za něco, za co ji vůbec nenesou. Copak vy můžete za to, že vašim rodičům například neklape manželství?

Seberte se a pokuste se i vy citlivější a náchylnější k energetickému vysávání, nastolit jistá pravidla, jinak se jednoho dne probudíte a zjistíte, že už z vás není co vysát.

Rychle pryč od vysavačů energie...

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!