Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ráno a roztažení závěsů / foto: shutterstock

Nechte si udělat závěsy a záclony na míru

Závěsy a záclony představují tvář vašeho domova. Jakmile vejdete do místnosti, váš pohled zamíří právě na ně.

Skrz lehký háv totiž prostupuje světlo, vytváří tak atmosféru celé místnosti. Proto nepodceňujte jejich nákup. Nepodléhejte sériové výrobě, která nesedne do vašeho domova, zvolte možnost výroby na míru.

Závěsy a záclony na míru jako záruka originality

Okna mají své parametry a zejména ve standardních bytových domech se příliš neliší. Přesto vybrat závěsy a záclony na míru vašemu „oku do domova“ či balkonovým dveřím není jednoduché. Na délku mohou být krátké, nebo naopak přesahují. Nemusí sedět ani na šířku. Stejně tak je složité najít to pravé, co by ladilo s barvami vašeho interiéru, nemusí se vám také líbit vzor či prostupnost látky.

Krásné věci musí vznikat v souznění s okolím, jež mají zdobit. Proto oslovte firmu, která se tímto odvětvím zabývá hlouběji. Skvostné záclony a krásné závěsy naleznete na stránkách DIAMOND DESIGN. Zde vám nejen poradí, nabídnou bohatý vzorník materiálů a dezénů výchozích látek, ale také přímo na míru ušijí to, co si budete přát. Bude tak znát, že máte ve svém bytě něco originálního.

Jak vybírat záclony a závěsy?

Zdá se to nedůležité, prostě se vybere záclona, jež se vám líbí, řeknete si možná. I podoba záclon a závěsů má svá pravidla. Honosnost celému okennímu prostředí dodají dlouhé záclony i závěsy. Nesmí jim však nic překážet. Stůl nebo vystouplé topení bude celý koncept rušit. Asi si říkáte, že topení je u oken všude. Pravda, ale v mnohých případech nevadí, když je dostatečně široký parapet a záclona tak nevytvoří „bouli“ v místě, kde začíná topení.

Dlouhá záclona vám může překážet, pokud nepropouští teplo z topení, jedná se ovšem o sezónní záležitost, proto přemýšlejte, jestli zvolíte krátké či dlouhé záclony. Někteří pak volí i kombinaci krátkých záclon a dlouhých závěsů. I toto je efektní a vkusné. A co doporučujeme, je lavírovaný vzor. Barvy přecházejí z jednoho odstínu do druhého, velmi zajímavý efekt.

Nechte si udělat závěsy a záclony na míru

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!