Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
nábytek z masivu ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Stýská se vám po starém masivním dřevu? Vintage nábytek vás nadchne

V současné době je velice oblíbený retro styl, a to nejen v módním, ale také v nábytkářském průmyslu.

Pokud nemáte žádnou komodu či skříň po babičce, nemůžete najít ani žádné zajímavé kousky nábytku na půdě, nevadí, protože si můžete zakoupit vintage nábytek, jenž naplní vaše očekávání.

Se stylem, který je označován nyní za retro, byste se setkali v padesátých až šedesátých let dvacátého století. Jednalo se tehdy o takzvaný bruselský styl, a ten zažil obrovský rozmach po světové výstavě EXPO 58.

Vintage nábytek koupíte i dnes

Jestliže se ve vaší rodině nábytek z daného období nedochoval, ale takové zařízení by se vám ve vašem interiéru líbilo, nezoufejte, neboť můžete koupit vintage nábytek. Výrobou se zabývá hned několik firem, přičemž poměrně pestrou škálu vkusného nábytku najdete v internetovém obchodě Nábytkový ráj.

Povšimnete si, že u všech kousků je použito masivní dřevo, které je symbolem dlouhé životnosti a pevnosti. Sáhnout však můžete nejen po nábytku jako takovém, ale i po různých doplňcích a dekoracích, jimiž interiér zútulníte. Tím máme na mysli například obrazy, lucerny, stojací lampy a podobně.

Zkombinujte vintage s moderností

Spousta bytových designérů se nebojí kombinace různých stylů, například toho vintage s nadčasovým. Stačí mít pouze cit pro design. V případě, že ho nemáte, určitě oslovte nějakého bytového architekta, jenž vám se zařízením pokojů pomůže. Prohledejte také půdu u babiček, třeba najdete nábytek, jejž potom stačí jen přečalounit či natřít novou barvou.

Ve výše uvedeném e-shopu najdete vybavení nejen pro domácnost, ale také pro kancelář. Vykouzlete si z fádní místnosti kouzelný prostor, kde budete trávit rádi čas. Pracovat se vám pak bude jedna radost. I když si za kvalitní nábytek připlatíte, můžete si být jisti, že vám bude sloužit dlouhá léta.

Stýská se vám po starém masivním dřevu? Vintage nábytek vás nadchne

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!