Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Krásná pleť / foto: shutterstock

Kvalitní přírodní kosmetika za rozumnou cenu? To je Dr. Hauschka!

Chemické ingredience obsažené v některých přípravcích dostupných na českém trhu mohou na pleti napáchat pěknou paseku. Jak ale poznáme kosmetiku, která nám pomůže a neublíží?

Jedno je jasné. Hlavním parametrem při výběru vhodného kosmetického přípravku by rozhodně neměla být jeho cena. Nejeden vývojář kosmetiky vám potvrdí, že na trhu najdete spoustu drahých, ale ne tak účinných přípravků. Stejně jako těch levných a mnohem účinnějších. A pro pleť obecně prospěšnějších. Levné přípravky zkrátka mnohdy předčí i ty nejdražší. Tržby za předražené krémy a séra navíc často ani neputují do výzkumu a inovací, ale na nákladné reklamní kampaně.

Kvalitní přírodní kosmetika za rozumnou cenu? To je Dr. Hauschka!

Vsaďte na přírodu!

Mnohem více než cena vám o daném přípravku prozradí jeho etiketa. V první řadě se tedy zajímejte o složení daného přípravku. Nekompromisně zavrhněte přípravky s hliníkem, parabeny, ropnými deriváty, silikony, sulfáty, syntetickými emulgátory, stabilizátory a s látkou zvanou triclosan. Svou pozornost naopak v ideálním případě zaměřte na přípravky na přírodní bázi.

Jak se vyznat na trhu s přírodní kosmetikou?

Ani orientace na trhu s přírodní kosmetikou však nebývá být snadná. Například v zemích Evropské unie neexistuje legislativa definující rozdíly mezi přírodní a konvenční kosmetikou. Vypovídací hodnotu navíc nemá ani samotné označení „přírodní kosmetika“, které často bývá pouhým marketingovým nástrojem.

Přírodní péče a kosmetika Dr. Hauschka

Zajímejte se o certifikaci

Jde-li vám o opravdu o maximálně šetrnou a kvalitní kosmetiku, více než na název "přírodní kosmetika" se zaměřte na certifikaci dané značky. V hledáčku vašeho zájmu by měl být především certifikát BDIH, kterým disponuje například kosmetika Dr. Hauschka. Ten je zárukou, že přípravky nejsou testovány na zvířatech, neobsahují zmíněné ropné látky, umělá barviva ani přidané vůně.

Nechte svou pleť hýčkat

Zajímat byste se však měli i o původ a způsob zpracování ingrediencí používaných v daném přípravku. Konkrétně v případě produktů Dr. Hauschka se jedná o výtažky z bylin pěstovaných v takzvaných biodynamických zahradách. Výhradně ručně a maximálně šetrně zpracovávaných. Jednotlivé esence jsou dlouho uchovatelné a bez alkoholu. Taková kosmetika pleť pak vyloženě hýčká. Stimuluje procesy probíhající v pleti a respektuje její rytmy. Zkrátka jí prospívá.

Konkrétní produkty doporučujeme vybírat po konzultaci s odborníkem, ideálně profesionální kosmetičkou. Ujistěte se však, že vám doporučí kosmetiku, která vám skutečně prospěje, a nikoliv takovou, z jejíhož prodeje má provizi.

K tomuto článku není otevřena diskuze