Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Suchý šampon / foto: shutterstock

Vyrobte si doma suchý šampon za pár kaček

Ať se staráte o své vlasy jakkoli, jistě oceníte možnost získat krásné a zdravě vypadající vlasy během chvilinky. Je to možné i bez vody a klasického šamponu. Dokáže to velký pomocník – suchý šampon.

Suchý šampon – rychlá pomoc pro vaše vlasy

Suchý šampon je chytrý vynález známý teprve několik let zpátky. Postupně ho ale objevuje stále větší počet žen – i mužů. Funguje totiž naprosto jednoduše. Není nutné si vlasy mýt ani oplachovat vodou. Stačí, když na mastné vlasy – především k jejich konečkům – nastříkáte suchý šampon ve spreji, vlasy lehce prohrábnete prsty a můžete vyrazit do práce nebo na schůzku. Suchý šampon tak ocení maminky na mateřské, zaměstnané ženy, podnikatelky, a dokonce i muži.

Krásné vlasy

Domácí suchý šampon za pár kaček

Suchý šampon seženete v každé klasické drogerii, nebo v supermarketech s drogistickým zbožím. Na trhu je hned několik značek a dokonce rozlišují, zda máte vlasy světlé nebo tmavé. Pořád je to ale chemie. Přitom suchý šampon si můžete snadno, rychle a velmi levně vytvořit i doma, aniž byste stříkali do ovzduší i na své vlasy spoustu chemických látek. Jak tedy na to?

Ingredience:

2 vrchovaté lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu

1 lžičku jedlé sody

Pro tmavé vlasy přidejte 1 lžičku pravého holandského kakaa, pro vlasy zrzavé přidejte 1 lžičku jemně namleté skořice.

Všechny suroviny pečlivě promíchejte dohromady, uschovejte v hermeticky uzavíratelné dóze a v případě potřeby naneste ke konečkům trochu prášku a promněte, úplně stejně, jako byste to udělali s vlasy postříkanými suchým šamponem z drogerie. V případě potřeby je můžete pročesat hrubým kartáčem na vlasy.

Výroba suchého šamponu

Je to rychlé, levné a téměř bez práce. Vlasy takto můžete ošetřit i dva až tři dny po sobě. Pak už je lepší je umýt klasickým způsobem.

Vyrobte si doma suchý šampon za pár kaček

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!