Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylový svetr / foto: conrado / Shutterstock.com

Proč a jak správně vrstvit oblečení

Víte, co je vrstvení oblečení? Jde o trend již několik sezón, proto bude stát za to si ho vyzkoušet a používat při vašem oblékání. Podle sezóny mezi sebou kombinujete různé kousky oblečení.

Oblečení můžete vrstvit přes léto i přes zimu tak, jak vám to vyhovuje. Aby vrstvení vypadalo dobře, je vhodné dodržovat několik zásad, díky kterým bude váš outfit vypadat bezchybně. Jak na to?

1. Vrstvení oblečení v létě

Vrstvení oblečení se netýká jen podzimních nebo zimních kousků. Oblečení můžete tímto způsobem kombinovat i v létě. Při vrstvení platí jenom jedna zásada: bez omezení. Móda dnes dovoluje kombinovat nejrůznější styly, které se vám líbí. Nezáleží na tom, jestli to je sportovní styl nebo elegantní styl. V létě můžete nechat vyniknout i dámské spodní prádlo, samozřejmě decentně. Co to znamená? Je to, například, sportovní dámská podprsenka s topem. Kombinovat můžete topy či trička různého střihu, zpod nichž necháte decentně vykukovat kousek spodního prádla nebo crop top. Vašemu oblečení tak dodáte šmrnc a styl.

Vrstvit však nemusíte pouze oblečení v horních partiích těla. V chladnějším počasí vyzkoušejte zkombinovat jednobarevné legíny s kraťasy. Dámské oblečení má skutečně mnoho možností a tím pádem se vám oblečení bude vrstvit opravdu jednoduše.

Další tipy na vrstvení letního oblečení - zkombinujte:

  • crop top nebo dámské spodní prádlo s hlubším výstřihem topu na zádech,
  • plavkový vršek nebo plavkovou podprsenku s topem,
  • sportovní trička Tommy Hilfiger se sportovní podprsenkou stejné značky.

2. Vrstvení zimního oblečení

V jiných ročních obdobích je vrstvení oblečení přímo ideální. I v chladnějším počasí můžete využít kousky, které byste za normálních okolností již nenosili. Už několik sezón je velice trendy kombinování vysloveně letních kousků s podzimními nebo zimními. To znamená, že v tomto případě si můžete obléknout letní šaty, na které si obléknete svetřík nebo mikinu. V zimě si můžete hrát i s různými střihy vašich svetrů a obléci si k nim vždy jiné tričko nebo top.

Kombinujte toto oblečení:

  • košile na knoflíky se svetříkem s kulatým výstřihem nebo výstřihem do V,
  • svetřík s lodičkovým hlubším výstřihem s rolákem nebo košilí, přičemž košile může být klidně delší než svetr,
  • šaty s mikinou nebo se svetrem.

3. Jak kombinovat styly?

Odpovědí na tuto otázku je: přesně tak, jak vám vyhovuje. Skvělé je, že můžete kombinovat i různé styly. Důležité je, aby se k sobě hodily barevně a také vzorem. Ideální je, když jedna vrstva vašeho oblečení bude jednobarevná, přičemž ta druhá může být i vzorovaná. Dejte si také záležet na tom, aby barvy navzájem ladily. Avšak nemusíte se omezovat v tom, aby se k sobě hodily i styly, protože v tom je móda flexibilní. Také neváhejte kombinovat různé materiály, například vlnu s bavlnou.

4. Vrstvěte i doplňky

Skvěle může vypadat i vrstvení šperků. O co jde? Na ruce si dáte více šperků, přičemž některé z nich mohou být bižuterie a jiné kovové, stříbrné nebo zlaté šperky. Také neváhejte kombinovat kratší a delší náhrdelník nebo řetízek a v neposlední řadě i více prstenů na jednom prstě.

Móda v současnosti klade stále méně a méně omezení a více flexibility, proto se hrajte s vašimi outfity a vrstvěte! Z pár kousků oblečení jednoduše vytvoříte množství stylů, které můžete kombinovat a nosit i mimo sezónu. Je to opravdu velmi praktické. Jakmile získáte trošku praxe, určitě si tento styl oblíbíte. Je také moderní a hodí se na různé příležitosti.

Proč a jak správně vrstvit oblečení

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!