Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cukr v kosmetice / foto: shutterstock

Cukr v kosmetice účinně bojuje proti vadám na kráse

Když se řekne rafinovaný cukr, řada lidí od něj dává ruce pryč. Ve svém jídelníčku ho postrádá velké množství lidí, kteří se chtějí pyšnit hezkou a štíhlou postavou. Cukr bychom však z našeho života neměli vyhazovat úplně.

I když s naším tělem může udělat nemilé věci, z kosmetiky bychom ho neměli vyhazovat. Podle nedávných výzkumů totiž hraje právě cukr významnou roli v kosmetickém průmyslu. Jen málokdo ví, že tento rafinovaný bílý prášek působí třeba proti vráskám, které patří k nejčastějším “vadám” na kráse způsobených stárnutím. V jeho moci je povzbudit elasticitu vláken ve vazivech, což vede ke zpevnění pleti i pokožky jako takové.

Cukr v kosmetice

Pro vyhlazení a osvěžení

Cukrovou řepu a cukrovou třtinu se snažíme nemíchat příliš do našeho jídelníčku. Je to však velká škoda, protože právě v těchto produktech nalezneme takzvanou kyselinu glykovou, která je přírodní zkrášlující látkou stojící nejen za vyhlazením pleti, ale také za jejím osvěžením. Umí proniknout do hlubokých vrstev pokožky, kde povzbudí tvorbu nových kožních buněk.

Mnoho odborníků je toho názoru, že látka obsažená v cukrové třtině nebo cukrové řepě působí jako takový chemický peeling. Z hloubky pokožky umí odstranit zrohovatělé buňky nebo odumřelé šupinky kůže.

Cukrem ke kráse

Cukr pro citlivou pleť i podrážděnou pokožku

Patříte do skupiny žen, které se trápí příliš podrážděnou a citlivou pokožkou? Pokud tomu tak opravdu je, je načase opět vsadit na cukr (i když se to zdá být bizarní odpověď). Hlavním pomocníkem totiž mohou být cukrové tenzidy, které opět naleznete buď v cukrové řepě nebo v javorovém sirupu. Působí jako takový ochranný plášť, díky kterému pokožka lépe odolává vnějším vlivům.

V současné době se cukr nebo látky získávané z cukru nachází v nejednom kosmetickém produktu. Pokud jste si mysleli, že jste cukr nadobro odstranili ze svého života, projděte si složení vašeho čisticího mléka nebo odličovací vody. Je opravdu cukr pryč?

Cukr v kosmetice účinně bojuje proti vadám na kráse

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!