I když s naším tělem může udělat nemilé věci, z kosmetiky bychom ho neměli vyhazovat. Podle nedávných výzkumů totiž hraje právě cukr významnou roli v kosmetickém průmyslu. Jen málokdo ví, že tento rafinovaný bílý prášek působí třeba proti vráskám, které patří k nejčastějším “vadám” na kráse způsobených stárnutím. V jeho moci je povzbudit elasticitu vláken ve vazivech, což vede ke zpevnění pleti i pokožky jako takové.
Pro vyhlazení a osvěžení
Cukrovou řepu a cukrovou třtinu se snažíme nemíchat příliš do našeho jídelníčku. Je to však velká škoda, protože právě v těchto produktech nalezneme takzvanou kyselinu glykovou, která je přírodní zkrášlující látkou stojící nejen za vyhlazením pleti, ale také za jejím osvěžením. Umí proniknout do hlubokých vrstev pokožky, kde povzbudí tvorbu nových kožních buněk.
Mnoho odborníků je toho názoru, že látka obsažená v cukrové třtině nebo cukrové řepě působí jako takový chemický peeling. Z hloubky pokožky umí odstranit zrohovatělé buňky nebo odumřelé šupinky kůže.
Cukr pro citlivou pleť i podrážděnou pokožku
Patříte do skupiny žen, které se trápí příliš podrážděnou a citlivou pokožkou? Pokud tomu tak opravdu je, je načase opět vsadit na cukr (i když se to zdá být bizarní odpověď). Hlavním pomocníkem totiž mohou být cukrové tenzidy, které opět naleznete buď v cukrové řepě nebo v javorovém sirupu. Působí jako takový ochranný plášť, díky kterému pokožka lépe odolává vnějším vlivům.
V současné době se cukr nebo látky získávané z cukru nachází v nejednom kosmetickém produktu. Pokud jste si mysleli, že jste cukr nadobro odstranili ze svého života, projděte si složení vašeho čisticího mléka nebo odličovací vody. Je opravdu cukr pryč?
Cukr v kosmetice účinně bojuje proti vadám na kráse
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!