Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vína na kolaudaci / foto: freepik.com

Co přinést na kolaudační párty?

Stěhování a nové bydlení je pro každého velká životní událost. Kolaudace nového domu nebo bytu je skvělou příležitostí pro setkání přátel a společnou oslavu nového začátku. Byli jste pozvání na kolaudační párty a nevíte co s sebou přinést? Zde je pár tipů.

Výbavu domácnosti nechte na nich, volte originalitu

Během plánovaného stěhování a samotného procesu zabydlování se vám možná vaši přátelé sami zmínili, co jim doma chybí. Možná je to něco z klasických domácích spotřebičů a výbavy. Takové dárky ale nejsou v dnešní době příliš v oblibě, většina hospodyněk si raději vybere ložní prádlo, ručníky a sadu nádobí sama. Originální dárek je takový, který potěší, pobaví a zároveň je užitečný. Oblíbené jsou například deskové hry, klidně s alkoholovou tématikou anebo erotickým podtextem. Dobrou volbou jsou také drobné doplňky do domácnosti, jako pokojové rostliny, svíčky a fotorámečky a nebo kvalitní jídlo a pití.

Kdo jsou vaši hostitelé?

Při výběru dárku je vždy dobré se zamyslet nad tím, co definuje osobnost obdarovaného. Perfektní dárek pro muže je ten, který se mu trefí do vkusu. Je-li váš kamarád cestovatel, pořiďte mu stírací mapu světa, kde bude mít svá dobrodružství stále před očima. Milovníky outdooru nadchnete výbavou na venkovní grilování, či doplňky na jejich výpravy do divočiny. Oblíbené jsou také pivní, nebo fotbalově laděné dárky, či dárky do auta.

Ideální dárek pro ženu je sada svíček, nějaká drobnost do kuchyně anebo kosmetika.

Mezi oblíbené dárky pro zamilované patří párové skleničky a hrnečky s vtipnými, zamilovanými nápisy, romantické fondue, anebo objímající se pepřenky a slánky.

TIP: Pokud máte v rodině zdravotníka, klidně můžete zvolit jako dárek veselý zdravotnické oblečení. Nebo kuchaře či učitele, nebojte se darovat něco veselé, zábavné.

Prázdné zdi potřebují ozdobit

Často to chvíli trvá, než se nový prostor zabydlí a zútulní. Obraz je krásný dárek, který hned promění nový byt, či dům, v domov s duší. Výběr vhodného motivu může být ale momentem na kterém tento dobrý nápad ztroskotá. Je totiž těžké odhadnout, jaký design vaše přátele skutečně osloví a budou ho mít rádi dennodenně na očích. Bravurní cesta jak se této prekérní situaci vyhnout je darovat místo celého obrazu, jen sadu rámečků. Ty budou pro nové nájemníky milou motivací jak si svůj domov zútulnit podle svého gusta. Sympatická volba jsou také koláže z fotek. Zapojte kreativitu a vyrobte originální dárek plný vzpomínek. Vlastnoručně dělané dárky potěší nejvíc.

Květina v květináči udělá radost každému

Pokojové rostliny jsou skvělý dárek, který zaručeně potěší všechny milovníky přírody. Díky květinám vypadá každý prostor zabydleněji a útulněji. Při výběru je vhodné myslet na to, zda jsou vaši hostitelé již zkušenými pěstiteli, anebo se zatím o květiny nestarali. V květinářství vám určitě poradí, jaký druh pokojovek je snadný na údržbu. Pokud preferujete kvetoucí rostlinu, mezi nejoblíbenější patří exotické orchideje.

Kreativním dárkem jsou také čerstvé bylinky. Ty nejenže krásně osvěží vizáž každé kuchyně, ale také příjemně voní a vaši přátelé si na vás vzpomenou, pokaždé když s bylinkami budou vařit. Ke květině pořiďte také stylový květináč a hned máte originální dárek hotový.

Kvalitní jídlo a pití nikoho neurazí

Trefit se do vkusu materiálním dárkem může být těžké. Pokud si nejste jistí, co přesně vaši známí potřebují, vsaďte na dárkový balíček dobrého jídla a pití. Kvalitními surovinami nikoho neurazíte. Konkrétní složení takového dárku už záleží jen na vás a na chuťových preferencích vašich hostitelů. Oblíbené jsou kvalitní čokolády a bonboniéry, luxusní balení kávy a čaje, dobré víno a alkohol, sýry, olivy, apod.

Co přinést na kolaudační párty?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!