Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Espadrilky / foto: shutterstock

Espadrilky budou královnami letošního léta. Jaké si pořídíte vy?

Je tady léto! A s ním přichází na scénu i otevřené typy obuvi, baleríny a nově také espadrilky. I když je pravdou, že s espadrilkami jsme se setkali už vloni, ovšem letos budou královnami vašeho botníku.

Boty se zajímavou historií

Když se teploty začínají zvedat, nahrazujeme sněhule, kozačky, a nakonec i polobotky zcela jinými typy obuvi. Nikdo nechce, aby se mu v botách potila noha a odpudivě zaváněla. Proto se pozornost upíná na sandálky a letos také na zmiňované espadrilky, což je velice zajímavé obutí. Nejenže vypadají stylově, ale pyšní se i zajímavou historií.

Výroba bot

Podle dostupných informací se boty s proutěnou podešví, které dnes známe pod jménem ,,espadrilky”, nosily už před čtyřmi tisíci lety. Vůbec poprvé je začali nosit ve Španělsku. Tehdejší obyvatelé však pravděpodobně ani nevěděli, že vynalezli jeden z nejpohodlnějších typů obutí.

Jak obuv vypadá?

Mluvíme o velice lehké, vzdušné botě, která má podrážku vyrobenou, respektive vypletenou z přírodních materiálů. Dříve se používala hlavě sláma nebo lýko, dnes je podrážka vyrobena spíše z imitace těchto materiálů, aby byla plně funkční a vydržela dlouhá léta, nikoliv jen pár týdnů.

V současné době mají espadrilky mnoho podob. Už to není pouze uzavřená obuv, ve které by noha nemohla dýchat. K dostání jsou i s volnou špičkou nebo volnou patou, také v podobě pantofel nebo si je lze pořídit v podobě vysoce komfortních tenisek. Dokonce existují modely s vyvýšenou podrážkou čili na takzvané platformě, což ocení především ženy menšího vzrůstu.

Espadrilky

Obutí, které má ve vašem botníku své čestné místo

Jelikož mluvíme o botách, které se dají kombinovat prakticky s čímkoliv, bylo by chybou je nemít ve svém botníku. Hezky vypadají ve spojení s maxi šaty i volnými sukněmi, podpoří tak ležérní outfit i elegantní kombinaci. Milovníci sportovnějšího stylu si přijdou taktéž na své, jelikož jdou boty dohromady i s kraťasy a obyčejným bavlněným tričkem.

Zdroj:

https://www.idnes.cz/jenprozeny/krasa-moda/espadrilky-jak-je-nosit.A190603_104826_jpz-krasa-moda_skld

Espadrilky budou královnami letošního leta. Jaké si pořídíte vy?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!