Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
LOMAX žaluzie / foto: lomax.cz

Srovnání typů žaluzií: Jak vybrat ty pravé pro vaši domácnost?

Venkovní stínění je praktickým doplňkem, díky kterému nejen během letních teplých dní ochráníte domácnost před vysokými teplotami. Nemusíte tak řešit klimatizaci a větrání, dům snadno zastíníte a udržíte tak v interiéru komfortní teplotu. Jak však vybrat ty pravé žaluzie?

Venkovní žaluzie

Vybrat kvalitní venkovní žaluzie není jen tak. Druhy žaluzií do oken jsou různé, nejčastěji jsou využívány horizontální, v kancelářích se pak můžeme setkat s vertikálními žaluziemi. Jejich hlavním účelem je omezit horko v bytě, aby vás neobtěžovala vysoká teplota v domě.

Chytrá domácnost se poslední dobou stává velmi oblíbenou, různé vybavení domu si totiž můžete přizpůsobit a nabízí snadné ovládání. Skvělou volbou jsou venkovní žaluzie LOMAX. Ovládání žaluzií totiž zvládnete snadno díky jakémukoliv zařízení Apple. Žaluzie i rolety jsou vybaveny technologií Somfy, ta nabízí plnou kompatibilitu s Apple Homekit.

Jestliže tedy máte rádi vše kdykoliv snadno pod kontrolou, tento produkt vás jistě zaujme. Venkovní žaluzie elektrické navíc můžete ovládat také hlasem, které nabízí konkrétní natočení lamel, vytáhnutí či zatáhnutí. Použití kvalitních materiálů zajišťuje pevné venkovní žaluzie, takže už nebudete muset řešit slunce a horko.

Výhody venkovních žaluzií

Jestliže se obáváte, kolik stojí žaluzie, pak vězte, že se jedná o skvělou investici. Ušetříte totiž za klimatizaci v létě. Jak vybrat žaluzie, aby skvěle zapadly do vaší domácnosti? Nabídka je široká, vybírat můžete z různých barev a provedení. Výhodou je možnost objednat žaluzie na míru, které lze umístit i do atypických oken.

Mezi hlavní výhody venkovních žaluzií patří možnost plynule regulovat světlo. Lamely totiž naklopíte přesně dle potřeby, můžete tak pouze omezit světlo, anebo zcela zastínit. Kromě ochrany před horkem navíc žaluzie slouží také pro bezpečnost.

Venkovní rolety

Další stínící technologií jsou rolety. Ty totiž nejsou stejné jako žaluzie. Rolety odcloní sluneční paprsky už v exteriéru, takže také zamezí vyhřátí interiéru. Využijete je k úplnému zatemnění, bohužel však nelze nastavovat naklonění jednotlivých lamel, takže stínění nelze tolik přizpůsobit. Přesto skvěle poslouží.

Rolety mohou být také látkové. Jsou elegantní, takže si jich na první pohled ani nevšimnete. Nebudou tak rušit okolí domu. Díky využití kvalitních materiálů jsou odolné proti větru, nemusíte se tak bát, že by sloužily hůře, než klasické žaluzie a rolety. Vybírat můžete z různých barev, ať už hledáte spíše průsvitnou, či zcela zatemňující roletu. Zastínění je také praktickou bariérou proti hmyzu, takže si užijete klidné léto. Instalace těchto rolet je poměrně snadná, navíc nezaberou na fasádě tolik místa.

Žaluzie, nebo rolety?

Jestliže váháte, zda pořídit žaluzie, nebo rolety, měli byste se řídit hlavně podle toho, co od nich očekáváte. Žaluzie jsou velmi praktické a můžete je snadno ovládat. Získáte tak přesnou kontrolu nad tím, kolik sluníčka pronikne do interiéru. Oba typy stínění nabízí snadnou údržbu, snižují hluk z interiéru, a především jsou skvělou investicí, díky úspoře za klimatizaci.

Markýzy

V souvislosti se zastíněním rozhodně stojí za zmínku také markýzy. Ty jsou využívány ke stínění venkovních prostorů. Nejenže vás tak horko nebude obtěžovat v interiéru, ale můžete si užít příjemné venkovní posezení. Výsuvné markýzy jsou nenápadné, jejich uschování srolováním do boxu chrání před jejich poškozením a nečistotami. Druhou možností jsou sklopné markýzy. Oba typy jsou nabízeny manuálně či elektricky ovládané.

Ať už máte byt či dům, vyplatí se pořídit zastínění. Rozhodování mezi roletami a žaluziemi však záleží jen na vás. Propojení s chytrou domácností potěší každého, jelikož ovládání se stává opravdu jednoduchým a během chvilky tak zvládnete změnit polohu žaluzií.

Srovnání typů žaluzií: Jak vybrat ty pravé pro vaši domácnost?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!