Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sluneční brýle / foto: shutterstock

Sluneční brýle na scéně: trendy, které by neměly chybět ve vaší sbírce

Sluneční brýle nejsou jenom na parádu, jejich hlavním úkolem je chránit zrak člověka před nebezpečným UV zářením. Aby vám však outfit přece jenom vylepšily a nikoliv zhoršily, seznamte se s jejich aktuálními trendy.

Stejně jako se mění trendy ve světě šatů nebo bundiček, mění se i hity ve světě ochrany zraku. Jaké konkrétní brýle jsou nyní stylové, které tvary se dostávají do popředí a jaké modely vám budou slušet?

Čtvercové se navrací z osmdesátých let

Není tajemstvím, že móda se inspiruje tím, co kdysi sama stáhla z pultů obchodů. Svůj velký comeback v posledních měsících ohlásily šusťákové teplákové soupravy, zvonové kalhoty, batikovaná trička nebo takzvané kloboučky bucket hats, které nám v dětství rodiče nasazovali na hlavu. Vedle těchto dříve velice populárních kousků se objevují i čtvercové brýle.

Nemyslíme však čtvercové sluneční brýle běžného tvaru, na mysli máme ty nadměrné velikosti. Takzvaný oversized design přitahuje pozornost, o tom není pochyb ani sporu.

Kočičí oči si nejednoho podmaní

Vedle geometricky tvarovaného módního doplňku stojí za zmínění takzvané kočičí oči. Brýle v tomto tvaru vévodí předním příčkám v oblasti módních trendů a do popředí se dostaly už během loňského roku. Dnes se často zaměňují s brýlemi podobajícími se motýlím křídlům, což je další výrazný, leč stejně moderní model.

Kočičí sluneční brýle

Tento kousek pochází z dob ještě o kus dřívějších, konkrétně se sedmdesátých let. I proto může být nositelem zvířecího vzoru, protože i ten do onoho období spadá.

Kulatost je stále in

Za zmínění stojí i kulaté brýle, které jsou mezi námi už pěkných pár let. Zamilovali si je pánové i dámy a pokud je i vy máte ve své sbírce, můžete je v ní ještě nějaký ten pátek ponechat. Tvarově i svým zpracováním se stále řadí ke stylovým doplňkům, zejména pokud jsou zrcadlového charakteru.

 

Zdroj:

https://www.lentiamo.cz/blog/trendy-bryle.html

Sluneční brýle na scéně: trendy, které by neměly chybět ve vaší sbírce

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!