Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Thomas Beatie / foto: Archiv

Těhotný muž šel v televizi na ultrazvuk

Chlapík, který vzbudil rozruch na celém světě a vzbudil ohromnou veřejnou debatu oznámením, že je těhotný, se ukázal v televizní show Oprah Winfrey. A nejen to, Thomas Beatie si nechal dokonce udělat ultrazvuk.

Čtyřiatřicetiletý transsexuál, který se narodil jako dívka a před časem si nechal změnit pohlaví, je v „jináči“ šest měsíců. Společně s manželkou Nancy čekají holčičku. Beatie před časem přestal brát testosteron, aby tím novorozené děvče případně neutrpělo, nyní své dítě na ultrazvuku hrdě ukázal světu.

magazin.cz

 

„Jsem člověk jako každý jiný a mám právo mít vlastní biologické dítě,“ vzkázal pak z obrazovky všem, kteří nad jeho rozhodnutím nevěřícně kroutí hlavou. „Proč bych to měl udělat jinak, když jsem schopen dítě sám odnosit a porodit,“ doplnil.

 
Odsuzují ho i příbuzní

Beatie přiznal Oprah, že ne každý ho v rozhodnutí podporuje a setkává se prý i s mnoha negativními reakcemi. I z vlastní rodiny, i když manželka Nancy stojí za ním. Přesto už si i od svých příbuzných vyslechl, že jeho dítě bude „monstrum“.

 

„Nepotřebuji, aby nás miloval každý, ale jen proto, že nejsme zcela průměrní, tak přece nejsme zrůdy,“ uvedl úřední muž, který se narodil jako Tracy Lagondino na Havaji a otěhotněl umělým oplodněním. V minulosti se dokonce ucházel o korunku královny krásy Miss Havaj. Ačkoliv si změnil pohlaví a podstoupil operaci, ponechal si ženské reprodukční orgány. I díky tomu mohl později otěhotnět, mužem je pouze úředně.

 
Chtěli prý těhotenství zatajit

Thomas v televizním pořadu znovu zdůraznil, že budou klasickou rodinou. „Já budu otcem, naše dcera mi bude říkat táto. Nancy bude, jak jinak, matkou. To, že jsem těhotný, ze mě nedělá menšího muže,“ je přesvědčen. Jeho slova citoval americký magazín People.

 

Pár prohlásil, že původně chtěl udržet těhotenství v tajnosti, protože se obával negativních reakcí. Prý ale nikdy nechtěli zatajit svému dítěti, jak přišlo na svět. Jediné, co údajně Thomasovi na těhotenství vadí, je, že toho na sebe už moc neobleče. „Naneštěstí neexistuje moc oblečení pro těhotné muže,“ zavtipkoval.

 
Dítě se manželům Beatieovým narodí v červenci.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 291