Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče o zralou pleť / foto: shutterstock

Líčení zralé pleti má svá pevná pravidla

Pleť ve zralejším věku potřebuje jinou péči než v mladém věku. A to samé platí o líčení. Co bude slušet mladým dívkám, nemusí už lichotit ženě středního věku.

Před líčením důkladně připravte pleť

Můžete použít sebelepší make-up, pokud pleť před líčením perfektně nepřipravíte, bezchybného efektu nedocílíte. Základem přípravy je pleť důkladně zhydratovat. Použijte hydratační tonikum, esenci, sérum, krém,  hydratační báze pod make-up. Pokud navíc trpíte na sušší pleť, čím více hydratace, tím lépe. Nezapomínejte na přípravky s obsahem spf. Můžete použít vyhlazující bázi pod make-up. Vrásky sice nezmizí, ale nebudou tak ostré.

Líčení zralé pleti

Výběr správného make-upu a korektoru

Make-up volte spíše lehčí než hutné textury a určitě bude vhodnější rozjasňující než matný. Vybírat můžete mezi bb, cc krémy nebo make-upy s liftingovým efektem. Výsledkem je pleť sjednotit a rozjasnit. Hutné přípravky mohou ve vráskách vytvářet vrstvy a zbytečně na vrásky upozorňovat. My chceme však docílit opaku. To samé platí o volbě korektoru. Vyhýbejte se tuhým produktům, volte korektory tekuté s lehkou konzistencí. Pečlivě je do pleti zapracujte v přiměřeném množství.

S pudrem opatrně

Co se týče pudru, zde na sto procent platí pravidlo „méně je více“. S pudrem šetřete, protože jinak zvýrazníte vrásky, póry a další nedokonalosti. Pleť pouze lehounce zapudrujte, vyhýbejte se tmavým odstínům, které přidávají pleti na věku.

Pudr

Přirozené obočí

Obočí je rámem obličeje a proto se mu důkladně pověnujte. Dbejte na přirozený vzhled, přestože bude například trendy výrazné, široké. To přenechte mladším ročníkům. Obočí, pokud je potřeba, vykreslete precizní tužkou nebo vystínujte stínem a lehce zafixujte gelem. 

Decentní barvy bez výrazného třpytu

Při líčení očí sahejte po jemnějších barvičkách a vyhněte se výrazným třpytivým očním stínům. Pozor si dejte u očních linek. Oční víčka jsou už ve většině případů povolenější a výrazné linky potom rozhodně nevypadají dobře. Ideální je linku rozmazat do ztracena, vyhnout se ostrému tvaru. Přirozeně použijte řasenku.

Ta správná tvářenka a rtěnka

Velice důležitý je správný výběr barvy tvářenky a rtěnky. Vyhněte se křiklavým tónům a i v tomto případě třpytkám a perleti. Rtěnky volte spíše krémové, hydratační, matný finiš moc lichotivý nebude. Vhodné  jsou odstíny broskvové, tělové a dočervena. 

Chyby v líčení

Pozor na lesk jako blesk

Přestože chceme, aby naše pleť zářila, myslíme to obrazně, určitě ne zář jako disko koule. Dejte si velký pozor na aplikaci rozjasňovače. Pokud má už sama tvářenka v sobě jemné odlesky, rozjasňovači se úplně vyhněte. Jinak ho použijte jen velice, velice jemně.
Stárněte s grácií a věřte, že to jde. Stačí si osvojit pár pravidel a triků a budete vypadat neodolatelně v každém věku.


Zdroje:

https://www.bety.cz/krasa-a-moda/clanky/34328/Liceni-zrale-pleti-ma-sva-pravidla

https://www.omlazeni.cz/clanky/liceni-zrale-pleti.html

https://karvinsky.denik.cz/pro-zeny/liceni-pravidla-vizazista-2020.html

Líčení zralé pleti má svá pevná pravidla

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!