Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podzimní móda / foto: shutterstock

Podzim ve znamení květin. Jaké šaty vybrat do šatníku?

Léto nám sice dalo své sbohem, ovšem to neznamená, že bychom se třeba takových šatů měly vzdávat. Ještě nepatří hluboko do skříní, zejména ne ty květinové. Podle stylistů se bude jednat o trend konce roku, tak si je nechte po ruce.

Dámy, máte rády, když se hezky obléknete a zvýšíte tím své sebevědomí? Milujete se oblékat podle posledních módních trendů? Pak vsaďte na květiny, které jsou motivem letošního roku. Jejich nositeli jsou třeba krásné šaty délkově pod kolena s dlouhým rukávem, kterými oslníte letos na podzim.

Podzim
Podzimní móda – Zdroj: Shutterstock.com

Romantika se dostává do popředí

Květinový motiv jako takový lze označit za romantický. Největší popularitě se těšil v šedesátých až sedmdesátých letech minulého století, kdy nahradil psychedelické vzory oblíbené do té doby. Úkolem květin je především motivovat člověka k návratu do dětství. Jsou symbolem takové módní naivity a podle všeho to vypadá, že se nejedná o chvilkový trend.

Mít šaty květinového motivu je nyní trefa do černého. Už v létě jste s nimi mohli zaujmout, na podzim se uchylte spíše k zemitějším odstínům. Bordó, khaki nebo smaragdově zelená jsou odstíny, s nimiž v tomto období neuděláte krok stranou.

Květinové šaty
Květinové šaty – Zdroj: Shutterstock.com

Volány, vázanky, prostřihy a límečky

Při procházení obchodů s oblečením však narazíte na celou spoustu střihů a zpracování. Jaké květinové šaty však stojí opravdu za to?

Jelikož se jedná o motiv z šedesátých a sedmdesátých let minulého století, zůstaňte v tomto období. Proto volte takové šaty, které budou zpestřeny o bohémské volány, vázanky v oblasti krku, případně zad, také o mašle, límečky nebo efektní řasení, jež pohlcují celou délku modelu.

Stejně tak jsou povoleny prostřihy nebo průstřihy a výstřih do “véčka” (ať už se bude nacházet na zádech nebo vepředu).

Podzimní šaty
Podzimní šaty – VictoriasSecret.com

Součást každého stylu

I když se jedná o ryze romantický kousek, je skvělé, že ho lze kombinovat na sto různých způsobů a prakticky s každým stylem. Hezky sednou ke kalhotám, ale budou také samostatným prvkem s vysokými botami. Nebojte se s nimi experimentovat, přesně na to čekají.

 

Zdroj:

https://www.zeny.cz/kvetovane-saty-trendy

Podzim ve znamení květin. Jaké šaty vybrat do šatníku?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!