Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Impregnace bot / foto: shutterstock

Impregnace obuvi zajistí, že bude pořád jako nová

Pořídili jste si drahé kožené boty či bundu, a bojíte se, že je sníh, déšť a mráz poškodí? Naimpregnujte je a nestane se tak.

Kůže je mezi obuvníky a kožešníky jedním z nejvyhledávanějších materiálů. Za její oblíbeností stojí především její vlastnosti. Dobře se s ní pracuje, snadno se tvaruje a výsledný produkt i dobře vypadá. Především je však vyhledávaná i zákazníky, a to pro svou prodyšnost, měkkost a luxusní vzhled. Pokud navíc koženému výrobku věnujete patřičnou péči, odmění se vám luxusním vzhledem po opravdu dlouhou dobu. A stejně dobře vám i bude sloužit. Co pro to budete muset udělat? Ne zas tak moc.

O kožené výrobky se musíte starat

Pokud si pořídíte produkt z pravé kůže (boty, kabelku, rukavice), zřejmě k němu dostanete i letáček s podrobnými informacemi, jak se o něj starat. Z něj se například dozvíte, že nečistot hladkou kůži zbavíte kartáčkem a navlhčeným měkkým hadříkem. Její barvu oživí speciální emulze a odolnost proti vodě ji zase zajistí impregnace.

Impregnace kůže

Nedovolte, aby vám semišky zničil první déšť

To je velmi praktické například u semišových bot, které může první déšť nenávratně zničit. Pokud je však neimpregnujete, nestane se tak. Botky i po dešti budou jako nové. A neprosákne jimi ani kapka vody. Impregnace bot tak prodlužuje jejich životnost, ale také přispívá k pohodlí jejich nositele.

Co to je impregnace?

Pod pojmem impregnace kůže rozumíme její ošetření patřičným přípravkem, který ji ochrání před různými vnějšími vlivy, většinou vodou. Zkrátka z ní udělá voděodolný produkt. Impregnovat je možné obuv, oblečení, kabelky, peněženky, opasky, rukavice, sedla, sedací soupravy, ale třeba i plastové kryty a hadice.

Impregnace bot

Učiňte své kožené produkty voděodolné

Impregnovat je totiž možné nejenom výrobky z pravé kůže, ale také její imitace, například koženku, vinyl a barex. Tedy jezdecké potřeby, interiéry automobilu a motorkářské kombinézy. Zkrátka vše z kůže a ze zmíněných materiálů, které vydány na pospas větru a dešti mohou být znehodnoceny.

Upřednostněte přírodní produkty

A jaký produkt k impregnování zvolit? Jedním z nejkvalitnějších jsou balzámy Fantom, které jsou k sehnání na e-shopu alpitrek.cz. Ty jsou totiž bez chemických barviv, terpentýnů, parabenů i silikonů.
Obsahující pouze pravý včelí vosk, přírodní tuky, výtažky z kořenových a tropických rostlin. A spolu s obuví a oděvy jimi ošetříte třeba i gumové těsnění v automobilu.

K tomuto článku není otevřena diskuze