Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Okenní rolety / foto: rolety den a noc

Roleta den a noc je chytrá a současně bezpečná pro děti i domácí zvířata

Interiéry se mění nejen kvůli měnící se módě, ale též novým chytrým a funkčním prvkům, které s moderními doplňky do domácnosti přichází. Jednou z takových vychytávek jsou i rolety Den a noc.

Chytrý nápad dnes poráží jiné formy stínění a přináší do našich domovů i větší bezpečnost pro děti, ale rovněž pro pejsky a kočky, kteří naše domácnosti hojně obývají. Vždyť Češi patří mezi největší milovníky a chovatele domácích zvířat na světě.

Ještě je neznáte? Rolety Den a noc umí zcela změnit práci se světlem v interiéru

Možností stínění je dnes celá řada. Od záclon kombinovaných se závěsy s různou propustností, přes žaluzie, vertikální a horizontální, též kovové, dřevěné nebo plisé, až po vnitřní či předokenní rolety. Rolety Den a noc přichází s další moderní vychytávkou. Nabídly totiž plynulejší stínění než jakékoliv jiné doposud. Nápad je geniální ve své jednoduchosti. Tyto vnitřní rolety střídají průhledné a neprůhledné pruhy, přičemž se tyto dvě vrstvy mohou libovolně překrývat. Díky ovládacímu mechanismu tak jednoduše regulujeme množství světla přicházejícího do interiéru. Velice jednoduchá obsluha a princip navíc souzní se zajímavými vizuálními efekty, které díky tomuto principu vznikají. Látkové rolety Den a noc se hodí do všech typů interiérů. O tom, jak ve výsledku vypadají, nakonec totiž rozhodujete vy. Fexi rolety Den a noc si lze vybrat z až 160 látek.

Rolety Den a nocRolety Den a noc

Rolety se hodí do moderních i rekonstruovaných bytů. Jsou skvělým řešením do rodinných domů. Hodí se též pro francouzská okna, která jsou dnes hitem moderních novostaveb, ať již jde o domy či byty. Své uplatnění nachází roleta Den a noc též v kancelářích, ale i v budovách institucí. Její multifunkčnost a variabilní design poráží běžné žaluzie. A povědomí o existenci těchto skvělých stínících doplňků pro okna je stále větší.

Děti nebývají v dosahu běžných žaluzií v bezpečí. Rolety Den a noc jsou bezpečnější

Zejména batolata, ale i předškoláci či dokonce mladší školáci, jsou mnohdy ohroženy v běžném prostředí našich domovů. Padající nábytek je příčinou mnoha úmrtí dětí. Převrácené hrnce s horkým jídlem, pády ze schodů, ale též třeba ovládací mechanismy žaluzií bývají považovány za největší nebezpeční v dosahu dětí.

Pokud jde o žaluzie, obvykle na nich najdeme varování, že se děti mohou ve smyčce pro vytahování a ovládaní žaluzií uškrtit. Aby se toto nebezpečí eliminovalo, je nutné, aby je dítě nemělo v dosahu. Pozor tedy na nábytek poblíž oken, na který dítě vyleze a dosáhne pak na ovládací mechanismus žaluzií. K oknu není vhodné umísťovat ani dětskou postýlku či postel. Šňúry by neměly vytvářet nebezpečnou smyčku a vždy je musíme instalovat dle návodu.

Dobrou zprávou je, že rolety do oken Den a noc jsou bezpečnější. Fexi rolety vždy používají některou z uznávaných bezpečnostních pojistek. První z nich je bezpečnostní kladka pro napnutí řetízku. Díky tomuto mechanismu se řetízek nikdy volně nepohybuje a nemůže se na něm vytvořit pro děti nebo pro domácí zvířata nebezpečná smyčka. Mezi jednotlivými prameny řetízku není nikdy mezera větší než 5 cm. Kladka se vždy upevní k řetízku a ten z ní není možné vyndat. Kvůli bezpečnosti je regulována rovněž délka řetízku. Například u rolet do 2,5 m je délka řetízku maximálně 1 m. Bezpečnostní kladka se montuje v co největší vzdálenosti od ovládacího mechanismu.

Druhou bezpečnostní pojistkou, která se používá, pokud není použita ta první, je systém pro přetržení. Tento mechanismus pro rolety a žaluzie zajišťuje, že se systém nejpozději do 5 sekund přetrhne, pokud je zatížen hmotností vyšší než 6 kilogramů. (Více najdete v instrukcích: Rolety Den a noc montáž) Pokud dojde k poruše, například k ulomení či k upadnutí bezpečnostního mechanismu, je nutné roletu sundat až do instalace nového bezpečnostního prvku. Dodavatel vám obratem dodá nový bezpečnostní prvek.

Strach o děti není nijak přehnaný. Často si neuvědomujeme, jak mohou být předměty denní spotřeby pro děti nebezpečné. A ovládací mechanismy rolet a žaluzií bez bezpečnostních prvků k nim patří. Rolety Den a noc na míru s instalovanými bezpečnostními prvky naše děti neohrozí.

Rolety Den a nocRolety Den a noc

Rolety den a noc i do bytů s domácími zvířaty

Nejen děti jsou v bytech ohroženy uškrcením se na šňůrkách z ovládacích mechanismů stínících doplňků. Podobné nebezpeční hrozí i domácím zvířatům. Ta navíc necháváme bez dozoru, a tak ani nemusíme být včas nablízku. Ale rolety na okna jsou v domácnostech se zvířaty vhodné i z dalšího důvodu. Každý, kdo má doma kočku, ví, že kočka a záclony nejdou dohromady. Kočky je totiž milují. Suplují jim stromy v přírodě, a tak po nich šplhají. Slyšíte v bytě kočku, ale nevidíte ji? Zvedněte hlavu. Nejspíš visí nahoře pod stropem na zácloně. Kočky si též rády brousí drápky na tkaninách, třeba na závěsech. A záclony či závěsy až k zemi lákají rovněž k řádění naše pejsky. Okenní rolety Den a noc jsou méně zajímavé pro hru našich domácích zvířat a bývají více mimo jejich dosah.

Kdo chce doma chovat domácí zvířata, nesmí čekat, že se zvíře přizpůsobí nám. Částečně jej vychováme, ne však zcela. Zvíře je navíc nevyzpytatelné. Chybíte mu, protože jste celý den v práci? Dá vám to najevo třeba tím, že vám zdemoluje záclony. Aby naše soužití s domácími mazlíčky bylo příjemné a nekonfliktní, je důležité, abychom se našim pejskům a kočkám přizpůsobili. A jednou ze základních věcí je vyhodit záclony a závěsy na smetiště dějin a pořídit si modernější a vhodnější stínění. Tím jsou Fexi rolety Den a noc.

Rolety Den a noc pro zdraví

Výhody rolet Den a noc poznáte záhy poté, co si je nainstalujete. A není jich málo, ani pokud jde o zdravé prostředí v bytě či v domě. Podívejte se na ně.

Lepší klima v bytě

Díky snadnému stínění, které lze navíc ovládat i elektricky, se nám byt v létě méně prohřívá. Stínění je velice efektivní a rychle jej měníme podle aktuální potřeby. V zimě zas rolety částečně izolují, takže zabraňují úniku tepla z interiéru.

Zlepšení světelných podmínek

Chytrým stíněním roletami Den a noc od Fexi též snadněji optimalizujeme světelné podmínky v interiéru. Oceníme to doma při sledování televize, ale i při práci na počítači. Vždy si dopřejeme tolik světla či přistínění, kolik je ideální vzhledem k činnosti, kterou právě v interiéru vykonáváme. Není to buď/anebo. Světlo a tma mohou teď mít tolik druhů intenzity, kolik jen potřebujeme.

Nepřijdete ani o dokonalé zatemnění

Pro kvalitní spánek je důležitá tma. Jen tak se nám při spánku vytváří tzv. spánkový hormon a my spíme dostatečně hluboce. Výzkumy dnes poukazují na to, že je to právě melatonin, který chrání naše tělo před vznikem rakoviny a tloustnutím. Ten se nám v těle ale vytvoří pouze pokud spíme ve tmě. Rušivá jsou světla z ulice, ze sousedních domů i bytů, ale nepříjemný je i měsíc nebo exteriér se sněhem, od kterého se odráží světlo. Potřebujeme proto dokonalé zatemnění na okna. A i to jsou rolety Den a noc schopny nabídnout.

Zatemňující rolety Den a noc se hodí i pro rodiny s malými dětmi, které přes den ještě spí. I jejich spánek ve dne je zdravější ve tmě. Nemluvě o lidech, kteří pracují v noci a noční služby pak musí dospat během dne.

Zdravější dýchaní

Rolety den a noc nejsou žádní lapači prachu. Přitom je to právě prach, který je nositelem různých alergenů a často je za alergen považován i on samotný. Díky těmto roletám se vám bude v interiéru snadněji udržovat bezprašné prostředí. Rolety jsou bezúdržbové a stačí je pouze sporadicky utřít vhodným hadříkem.

Bezpečnost pro děti a zvířata

Bezpečnosti dětí a zvířat jsme věnovali velkou část tohoto článku. Je dobré ji však ve výčtu výhod ještě jednou vzpomenout, protože nejde o žádnou banalitu. S roletami Den a noc od Fexi budou v bezpečí jak vaše děti, tak domácí mazlíčci.

Dítě a pes
Dítě a pes

Vyzkoušejte elektrické rolety Den a noc

Elektřina zdražuje, to však neznamená, že bychom si neměli dopřávat benefity, které nám tento vynález a jeho aplikace nabízí. Ani své rolety nemusíte ovládat ručně. Rolety den a noc se prodávají i jako elektrické rolety. Provoz ovládání rolet na elektřinu vás rozhodně nezruinuje a na účtu za elektřinu jej ani nepoznáte. Vyberte si svoje rolety a pak je doplňte motorem, vhodnou kazetou, nabíječkou a ovladačem. Pro různé motory se hodí odlišné typy kazet. Elektrické rolety Den a noc s motorem se uchycují vrtáním do stropu, do zdi nebo do okna. Fexi rolety Den a noc s motorem se chlubí chráněným patentem šetřícím energii. V mechanismu je zabudovaná 2600mAh lithiová baterie. Celý elektrický systém je chráněný proti přerušení obvodu, zkratu i přetížení. Pokud je baterie před vybitím, upozorní vás na tento fakt alarm. Nebojte se ale, že dobíjení bude na denním pořádku. Obvykle vydrží rolety na jedno nabití až 120 dnů.

Dopřejte sobě i svým nejbližším rolety Den a noc, které vám příjemně oživí prostředí vaší domácnosti a poskytnou vám dokonalé světelné podmínky.

K tomuto článku není otevřena diskuze