Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vůně v bytě / foto: shutterstock

Ať to u vás voní i bez chemie. Tipy, jak dům hezky provonět

Ve svém domově bychom se měli především cítit maximálně dobře. Kromě investice do bytových doplňků bychom měli vsadit také na jedinečné aroma, které se bude linout z jedné místnosti do druhé.

Správné aroma dokáže zázraky

Lidé vůním nepřidávají zrovna velkou váhu, což je škoda. Přece jenom správné aroma dokáže uklidnit nervovou soustavu po náročném a dlouhém dni. Navozuje příjemnou atmosféru, zbavuje stresu, některé vůně dokonce umí zahnat nespavost a uklidnit člověka natolik, že v momentu usne. Jen by bylo nejlepší provonět dům bez chemie. Naštěstí to na trhu není jenom o chemických pomocnících, ale stále více se do popředí dostávají ryze ekologická řešení, která provoní interiér stejně efektivně.

Domácí pohoda
Domácí pohoda – Zdroj: Shutterstock.com

Svíčky jsou účinnou klasikou

Tou vůbec nejzákladnější možností, jak provonět interiér, je vsadit na svíčky. Mluvíme o vůbec nejúčinnější klasice, která je k sehnání na každém rohu. Abyste však nezapálili společně s knotem i chemikálie, sledujte při výběru útulných společníků jejich složení. Hledejte alternativy vyrobené z ryze přírodních surovin. Benzen, toluen, styren nebo formaldehyd jsou složky, které ve svíčkách mít rozhodně nechcete.

Potpourri – kousek přírody do vašeho domu

Nádherně vonící dekorací je takzvaná potpourri čili různobarevná směsice sušených bylin, ovoce a květů, které se velmi často sypou do různých dekoračních nádob. Své místo si voňavý bytový doplněk najde prakticky v jakékoli místnosti domu, nemusíte ji umísťovat automaticky do obýváku na konferenční stolek.

Voňavá levadule
Voňavá levadule– Zdroj: Shutterstock.com

Domácí vonné esence do aromalamp

Pravděpodobně tou nejvíce voňavou možností, jak provonět dům bez chemie, je sázka na vonné esence. Vyrobit si je můžete i doma svépomocí, abyste měli jistotu, že se v nich opravdu nenachází nic, co by dýchací cesty spíš dráždilo.

 

Zdroj:

https://www.denik.cz/dum-a-byt/sedm-zpusobu-jak-provonet-byt-bez-chemie-20171123.html

Ať to u vás voní i bez chemie. Tipy, jak dům hezky provonět

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!