Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Krásná pleť / foto: shutterstock

Horké tipy, jak si udržet krásný dekolt

Vyhlazený dekolt s krásným opálením, bez vrásek, pomačkání a nepříjemných pupínků? To je snem každé ženy. Bohužel dekolt je jedním z míst, o které se staráme nejméně, a tak je na něm rychle vidět náš věk.

Vyhlazený obličej pak může dekolt plný vrásek pořádně znehodnotit. Jak na to, aby byl stále cool a mladistvý?

Správný spánek a něžná péče

Stejně pečlivě, jako se staráte o svůj obličej, byste měli pečovat i o svůj dekolt. I on může trpět dehydratací, tu a tam uvítá masáž, zábal nebo natření tím správným krémem či olejem, který ho zpevní a dodá živiny. Začít bychom však měli správnou polohou při spánku.

Mnoho žen spí na břiše či na boku a kůži dekoltu si tak celou noc mačká. Zvolte raději polohu na zádech. Nejenže vás přestanou bolet záda a dopřejete jim přes noc regeneraci, díky které se páteř sama srovná do přirozené polohy, ale také si nepomačkáte kůži v oblasti dekoltu. Bude hned po procitnutí jemná a hladká.

Krásný dekolt
Krásný dekolt – Zdroj: Shutterstock.com

Dekolt také pravidelně masírujte a natírejte krémy či oleji. Vhodné jsou prostředky pro hydrataci a vypnutí kůže, zvolit můžete i arganový olej skvělý proti stárnutí kůže. Pokud se chystáte k vodě nebo jdete ven s odhalenými rameny, dekoltem a velkým výstřihem, dopřejte si péči v podobě opalovacího krému, nejlépe s SPF 5O. Kůže v těchto místech je nesmírně citlivá a snadno se spálí.

Masky a zábaly na krásný dekolt

Pokud se vám nechce investovat do drahých krémů, můžete si pomoci ke krásnému dekoltu i v domácích podmínkách. Existuje hned několik účinných masek, které rychle smícháte z domácích surovin.

Masky z domácích surovin
Masky z domácích surovin – Zdroj: Shutterstock.com

První z nich míchá dohromady med, žloutek, pár kapek citronové šťávy a lžíci majonézy. Tuto směs nanesete na krk a dekolt, necháte působit 15 minut a pak osprchujete.

Druhou variantou je směs ze tří bílků, lžíce medu a olivového oleje. Po nanesení na krk a dekolt vše zabalíte do potravinářské folie a opět necháte působit, tentokrát alespoň 30 minut. Poté osprchujete.

A třetí varianta je skvělá nejen na dekolt, ale i na obličej, a to jako rychlá pomoc, když se na sluníčku spálíte. Smícháte tučný tvaroh nebo jogurt s jednou nastrouhanou okurkou a pár kapkami citronové šťávy. Pak opět nanesete na postižená místa a necháte působit. Tvaroh s jogurtem vytáhnou z kůže horkost, zklidní podrážděnou pokožku a zmizí i rudá barva. Pleť zůstane krásně hladká a hydratovaná.

 

Zdroj:

Můj svět, č. 6, červen 2022, str. 32 – 33.

Horké tipy, jak si udržet krásný dekolt

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!