Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Slovanská svatba / foto: shutterstock

Originální svatba – aneb jak nadchnout hosty a udělat váš speciální den jedinečným zážitkem

Pro většinu lidí se koná svatba jen jednou za život, a proto je dobré vymyslet jedinečnou událost, na kterou budete s láskou vzpomínat třeba i za 20 let.

Je mnoho způsobů, jak si říct ANO. Ale žádný již není zcela originální. Zkuste ozvláštnit váš obřad i oslavu, ať už budete mít svatbu v kostele, či na horách.

Svatba pod širým nebem

Fotokoutek s fotoknihou

Fotokoutek bývá doménou různých plesů, ale na svatbách má též své místo. Vytvořte si stolek, kde budou zajímavé propriety a instax foťák. Hosté vám pak můžou vytvořit fotografie, na které nezapomenete. Když k tomu přidáte knihu, kam můžou svůj obrázek umístit i s přáním, heslem, citátem či malůvkou, bude vaše fotokniha naprosto perfektní a osobitá. Vytvoříte tím i program, kterým se vaši známí zabaví na dost dlouho dobu.

Využijte krásy přírody

Klasický obřad je v dopoledních hodinách, následně pokračuje hostina a posléze party. Co to otočit? Příroda dokáže poskytnou krásné pozadí vašeho zážitku. Udělejte si obřad při východu či západu slunce, rudá obloha bude na fotkách nádherná. Další alternativou je obřad za tmy, co může být romantičtějšího nežli naprostá tma, která je rozbitá jen světlem ze svíček, lampionů a malých světýlek?

Kouzelná večerní atmosféra

Luxusní lounge

Svatby jsou náročné, jak muži, tak ženy mají nepohodlnou obuv a musí být celý den i noc na nohou. Nechte sebe a své parťáky odpočinout v luxusním „hippie“ prostoru, který má jistý nádech VIP. Stačí využít pár křesílek, případně jen polštářků, které se naaranžují na zem s malými stolky a umístí se do nějakého altánku. Ten je vhodný zakrýt látkami, aby ochránily lidi před přímým sluncem a vytvořily tu správnou atmosféru.

Uvítací drink před obřadem

Uvítací drink bude pro spoustu lidí příjemným překvapením. Většina svatebčanů totiž obřad prožívá s nevěstou a ženichem a lomcovák na nervy jim určitě bodne. Nebojte se kreativity – pití může být slazené do barvy svatby, může to být nějaká šílená kombinace alkoholů nebo jej můžete ozvláštnit zajímavým brčkem.

Uvítací drink na moravské svatbě

Tetovačky

Dalším způsobem, jak zabavit vaše hosty, ale i vás jsou svatební tetování. Můžete si vybrat vlastní motivy a nápisy, které se hodí k duchu vaší svatby. Vydrží vám i několik dní a můžete tak mít na pár momentů společné tetování s vaším novomanželem/lkou. Další jsou již čistě na vás, nechte hostům na výběr z různých motivů zvířátek, roztomilých zmrzlinek, či například text s nápisem team nevěsty a team ženicha. A věřte, že tento koutek nebude oblíben jen u dětí.

Pánský koutek

Candy bar má na svatbě každý. Co takhle ale cílit i na opačné pohlaví a vytvořit koutek, kde budou různé druhů rumů, whisky, doutníků a dalších pochoutek, které zaujmou nejen muže. Ženy si též rády odpočinou s doutníkem a skleničkou kvalitního alkoholu.

Pánský koutek

Nebojte se být trochu šílení

Svatba je jen a pouze váš den, neohlížejte se na potřeby ostatních a přizpůsobte ji vám. Vzpomeňte, co vás baví? Jste turističtí nadšenci? Vykonejte obřad na vrcholu hory – zde bude západ i východ slunce vůbec kouzelný. Máte rádi adrenalin? Řekněte si své ano před skokem z padáku, nebo při letu v balónu. Máte rádi luxus a pláže? Odjeďte do ciziny a nechte se oddat u moře. Děláte obřad jen pro sebe, chcete si prokázat svou náklonnost a věrnost? Sbalte jen sebe se svědky a udělejte si svatbu v Las Vegas – zbavíte se plánování i zmatku.

K tomuto článku není otevřena diskuze