Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Elegantní lodičky / foto: VictoriaArt / Shutterstock.com

Jaké boty zvolit na obchodní schůzku?

Obchodní schůzka znamená zvolit správnou, formální stylizaci. Je však třeba myslet nejen na elegantní oblečení – kromě oblečení je stejně důležitá i vhodná obuv. Jaká obuv se hodí na obchodní schůzky?

Boty na jehlovém podpatku

Velmi elegantním a ženským typem obuvi na formální setkání a obchodní schůzky jsou boty na jehlovém podpatku. Modely v černé barvě budou vypadat skvěle v kombinaci např. s tužkovou sukní nebo látkovými kalhotami. Vyplatí se však zvolit klasiku a nepřehánět to s výškou jehlového podpatku, abyste se cítili naprosto pohodlně, mohli se volně pohybovat a plně se soustředit na pracovní záležitosti.

Kožené lodičky

Pro osoby, které se na jehlových podpatcích necítí pohodlně, jsou pravděpodobně lepší volbou kožené lodičky na mnohem pohodlnějším a bezpečnějším sloupku. Tento typ obuvi je stejně elegantní a splňuje všechna kritéria pro doplnění formální business stylizace. Díky obrovskému výběru střihů, které jsou dnes k dispozici, si navíc můžete vybrat tu nejvhodnější variantu. Kromě klasických modelů jsou jistě zajímavou variantou lodičky s páskem umístěným např. kolem kotníku nebo nad nártem.

Lodičky s odhalenou patou

Uzavřené kožené lodičky se hodí po celý rok, ale nechybí ani lehčí řešení pro jarní a letní dny. V tomto případě můžete vsadit na verze, které zakrývají prsty a zároveň odhalují zadní část chodidla. Lodičky s páskem přes patu se hodí k formálnímu dress code, ale zajistí pohodlí i v horkém počasí. Je proto ideální volbou pro obchodní schůzky, kdy si nemůžeme dovolit obout např. pantofle.

Dámské kožené sandály 

Když už mluvíme o létě, stojí za zmínku, že sandály jsou také možností, kterou můžeme bez obav zvážit pro formální oblečení. Předpokladem je samozřejmě správná volba střihu a barvy – mimo jiné je třeba předem odmítnout všechny sportovní verze, na silném klínovém podpatku, s mnoha ozdobami, pásky, řemínky, které odhalují příliš velkou část chodidla. Nicméně jemné, klasické dámské kožené sandály budou určitě dobrou volbou pro obchodní schůzky.

Mokasíny

Pro dámy, které si potrpí na vkusný vzhled, ale nepotrpí si na obuv s několikametrovým jehlovým podpatkem nebo sloupkem, jsou mokasíny ideální volbou pro formální setkání. Modely s nízkými nebo plochými podpatky zaručí kancelářsky, elegantní look a budou vypadat skvěle k většině business stylizacím. Stejně elegantní a zajímavou náhradou jsou boty typu loafers a lords. Při příležitosti oficiálních setkání se však vyplatí zvolit klasické modely ve skromnějším provedení.

Baleríny

Jsou baleríny vhodnou volbou pro obchodní schůzky? Ano i ne. I v tomto případě je klíčové zvolit správný střih. Barevné verze, které se nosí každý den a jsou obohaceny o prvky, jako jsou nápadné mašle nebo korálky, je lepší ponechat pro poloformální nebo neformální příležitosti. Minimalistické modely kožených nebo semišových balerín v jemných odstínech se však dobře hodí k business stylu. Pokud budeme dodržovat platné zásady zdrženlivosti v oblékání, nedopustíme se módního faux pas.

Jaké boty zvolit na obchodní schůzku?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!